Chiftele cu sos

Postat de mada91 in Vita
11 Dec 2013 | 5802 vizualizari
Chiftele cu sos

Preferatele mele!!! Noi le-am servit alaturi de piure de cartofi, insa nu am mai apucat sa le pozez. Pofta buna!

Ingrediente

  • PENTRU CHIFTELE:
  • 250-300 g carne tocata(amestec vita-porc)
  • 2 catei de usturoi
  • boia dulce,sare, piper
  • patrunjel
  • marar
  • 2 felii paine(fara coaja)
  • 1 ou
  • faina pentru modelat
  • ulei pentru praji
  • PENTRU SOS:
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel usturoi
  • 100-150 ml bulion
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 lingurita zahar
  • sare,boia dulce, oregano
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Chifetelele:


1.Pentru inceput punem miezul de paine la inmuiat in apa, curatam si pisam usturoiul si tocam patrunjelul si mararul (eu am avut uscat).

2.Intr-un bol amestecam toate ingredientele: carnea tocata, usturoiul pisat, oul, verdeata si miezul de paine stors bine. Condimentam cu sare, piper,boia (dupa gust).

3.Formam piftele de marime potrivita trecandu-le prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul bine incins.

Sosul:

1.Spalam si tocam ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul( dat prin razatoare sau tocat cubulete mici).

2.Calim in uleiul incins ceapa pana se inmoaie usor.

3.Adaugam apa, bulionul, morcovul si ardeiul. Acoperim si lasam la fiert, la foc mic, 20 minute.

4.Adaugam oregano, lingurita de zahar, usturoiul, boiaua dulce si lasam 5 minute, iar la final potrivim de sare.

5.Punem chiftelele si lasam sa dea cateva clocote

Mmmmm ce bine miroase!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin...

Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de mirela0911

Chiftelute marinate

Se prepara chiftelutele. Intr-un bol se pune carnea tocata. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se da pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2013, 11:12
bune
la 11.12.2013, 12:16
la 11.12.2013, 14:52
buna mancarica
la 11.12.2013, 15:11
la 11.12.2013, 19:11

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking