Ingrediente
Pentru chiftelute avem nevoie de:
- 500 gr carne tocata de porc
- 2 oua mari
- o legatura de marar verde
- sare si piper dupa gust
- o capatana mica de usturoi (bine maruntit)
Suplimentar:
- ulei pentru prajit
- faina pentru "pudrat" chiftelutele inainte de prajire
Pentru sos avem nevoie de:
- 1,5 l de apa plata
- cateva foi de dafin
- 100 ml suc de rosii (mai gros)
- patrunjel verde (proaspat)
- condimente dupa gust: sare, piper negru macinat, piper rosu boabe, busuioc uscat
Mod de preparare
Incepem prin a pregati chiftelutele: carnea tocata o amestecam cu restul ingredientelor pana la omogenizarea completa. Din compozitia rezultata formam bilute de marime potrivita, le trecem prin faina si le prajim, la foc potrivit, in uleiul incalzit in prealabil. ( (Multicooker: Se foloseste functia FRY)
In paralel cu prajirea chiftelutelor, punem apa la fiert impreuna cu condimentele, dupa gust. (Se utilizeaza functia BOIL). Cand incepe fierberea, adaugam chiftelutele si sucul de rosii. Daca nu aveti rabdarea necesara pentru a lasa sosul sa se lege de la sine, se poate adauga o lingura de faina pentru ingrosarea acestuia (desi eu nu sunt de acord cu acest procedeu, pentru ca nu mi se pare tocmai sanatos). La final se presara patrunjelul proaspat tocat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|