Chiftelute in sos de rosii

Postat de Dya in Porc
3 Mai 2014 | 3596 vizualizari
Chiftelute in sos de rosii

Ingrediente

Pentru chiftelute avem nevoie de:

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 oua mari
  • o legatura de marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • o capatana mica de usturoi (bine maruntit)

Suplimentar:

  • ulei pentru prajit
  • faina pentru "pudrat" chiftelutele inainte de prajire

Pentru sos avem nevoie de:

  • 1,5 l de apa plata
  • cateva foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii (mai gros)
  • patrunjel verde (proaspat)
  • condimente dupa gust: sare, piper negru macinat, piper rosu boabe, busuioc uscat

Mod de preparare

Incepem prin a pregati chiftelutele: carnea tocata o amestecam cu restul ingredientelor pana la omogenizarea completa. Din compozitia rezultata formam bilute de marime potrivita, le trecem prin faina si le prajim, la foc potrivit, in uleiul incalzit in prealabil. ( (Multicooker: Se foloseste functia FRY)

In paralel cu prajirea chiftelutelor, punem apa la fiert impreuna cu condimentele, dupa gust. (Se utilizeaza functia BOIL). Cand incepe fierberea, adaugam chiftelutele si sucul de rosii. Daca nu aveti rabdarea necesara pentru a lasa sosul sa se lege de la sine, se poate adauga o lingura de faina pentru ingrosarea acestuia (desi eu nu sunt de acord cu acest procedeu, pentru ca nu mi se pare tocmai sanatos). La final se presara patrunjelul proaspat tocat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Retete similare

Chiftele umplute cu mozarella la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Chiftele umplute cu mozarella la slow cooker Crock-Pot

Se pun într-un castron încăpător carnea tocată, oul, usturoiul pisat, sarea și piperul, și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele. Cu...

Citeste continuarea

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de miha

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ou, patrunjel verde tocat, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite am impartit compozitia in 14 bile...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.05.2014, 23:17
bun bun
la 03.05.2014, 23:18
Merci!
la 03.05.2014, 23:19
Imi plac mult si chiar nu am facut de mult timp Cum ar trebui prin excluderea operatiunilor de prajire sa mancam cat mai dietetic as incerca sa le fierb direct , oare cum ar iesi ?
la 03.05.2014, 23:21
Mihaela, eu am procedat astfel cu chiftelutele de pui ale Rebecai. Le-am fiert cam 5 minute (din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca), separat le-am facut un sos cu iaurt (dar cu samntana ar fi si mai buuun ), si apoi, am dat totul la cuptor. Au iesit minunate!
la 03.05.2014, 23:23

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking