Paste cu dovlecei si ciuperci

Postat de mirela0911 in Paste
28 Iul 2015 | 5566 vizualizari
Paste cu dovlecei si ciuperci

Am mai facut ceva asemanator, dar de data aceasta am zis sa schimb din ingrediente, insa rezultatul este acelasi, bun si satios!

Ingrediente

  • 300 g paste fainoase penne
  • 3 ciuperci mari champignon
  • 1/2 dovlecel marisor
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5 lg ulei
  • 200 ml bulion
  • sare, piper
  • cateva boabe de coriandru
  • 1 rosie
  • masline negre
  • cas de capra
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se curata apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca. Se adauga dovlecelul si ardeiul gras, se amesteca putin si se acopera cu un capac. Se mai amesteca din cand in cand si lasam pana ce dovlecelul este bina patruns (incercam cu furculita). Se toarna bulionul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pun boabele de coriandru, se lasa sa dea cateva clocote dupa care se stinge focul si se pune capacul.

Intre timp se pun pastele la fiert in apa cu sare. Se dau sub un jet de apa rece, se scurg bine de apa si se pun in tigaie. Se amesteca bine dupa care se aseaza pe o farfurie. 

Rosia si casul de capra se taie cubulete, maslinele feliute, apoi se aseaza peste pastele din farfurie. Se orneaza cu frunze de busuioc dupa care se serveste cu pofta.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Paste integrale cu legume

Postat de AlexTeacher

Paste integrale cu legume

Incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate...

Citeste continuarea

Dovlecei de post cu verdeturi si seminte

Postat de simona72

Dovlecei de post cu verdeturi si seminte

Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2015, 15:20
Bune de tot
la 28.07.2015, 15:20
simplu si bun , imi place ce ai facut aici
la 28.07.2015, 15:25
bune
la 28.07.2015, 15:40
Fain!!! Eu nu fac prea multe combinatii ci dovlecel,macar ca-mi place
la 28.07.2015, 15:47
Ce bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking