Paste cu dovlecei si mortadella

Postat de babi5 in Farfalle
13 Iul 2013 | 4867 vizualizari
Paste cu dovlecei si mortadella

Cu toate ca trebuie mincarte stricta de regim ,mai ne abatem un picut ,si ne facem poftele,asa ca nu sarim calul ,facem cit se poate de aproape de adevar ..

Ingrediente

  • 200 gr paste (farfale )
  • 4 felii subtiri de mortadella
  • pulpa de rosii
  • un dovlecel mic
  • un sfert de ceapa
  • 1/2 catel de usturoi
  • 2 frunzulite de busuioc
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • o bucatica mica de unt
  • 1 lingura de prmezan
  • 1 dovlecel mic ,mic

Mod de preparare

Mai intii pregatim sosul. Curatam ceapa si o tocam marunt, apoi dovlecelul taiat in doua si felii pe urma, il saram un picut il lasam 5 minute. Intre timp punem intr-o craticioara untul si ceapa la  calit, apoi cu un servetel de bucatarie absorbant stergem dovlecelul si-l punem sa se rumeneasca un picut cu ceapa si untul, adaugam mortadella taiata feliute si citiva stropi de apa. Lasam sa fiarba la foc mic cca.10 minute pina seaca apa. Adaugam pulpa  de rosii si usturoiul zdrobit, lasam sa mai dea un clocot, potrivim de sare si piper, asezonam cu busuioc si patrunjel.

Intre timp intr-o oala cu apa clocotita punem pastele la fiert, respectam timpul de fierbere de pe ambalaj (eu le-am lasat un picut mai mult ca sa se poata minca mai bine) Cind sunt gata fierte le strecuram, le spalam cu apa rece, apoi le portionam pe farfurii si asezonam cu parmezan.

Gata pastele, bune de servit. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecei si mortadella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Farfalle cu fasole si naut

Postat de caroline

Farfalle cu fasole si naut

Punem intr-o oala apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si apoi pastele. Le fierbem comform indicatiilor de pe ambalaj ( circa 10 minute) amestecand din cand in cand pentru a evita...

Citeste continuarea

Farfalle la tigaie

Postat de mihaelar63

Farfalle la tigaie

Fierbeti pastele in apa si sare  ,,a la dente ''. Caliti usor salamul , sunca feliate , ardeii taiati cuburi si prazul maruntit  in ulei . Turnati farfallele peste mezelul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2013, 20:11
Prima
Pup pe Babi
la 13.07.2013, 20:12
Bune paste ai facut babi!
la 13.07.2013, 20:15
mmm ce bunatate!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 13.07.2013, 20:24
Si eu te pup mihsela63 si-ti multumesc
la 13.07.2013, 20:25
Ca la mama acasa Bunica multumesc mult

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking