Paste cu dovlecei si mortadella

Postat de babi5 in Farfalle
13 Iul 2013 | 4872 vizualizari
Paste cu dovlecei si mortadella

Cu toate ca trebuie mincarte stricta de regim ,mai ne abatem un picut ,si ne facem poftele,asa ca nu sarim calul ,facem cit se poate de aproape de adevar ..

Ingrediente

  • 200 gr paste (farfale )
  • 4 felii subtiri de mortadella
  • pulpa de rosii
  • un dovlecel mic
  • un sfert de ceapa
  • 1/2 catel de usturoi
  • 2 frunzulite de busuioc
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • o bucatica mica de unt
  • 1 lingura de prmezan
  • 1 dovlecel mic ,mic

Mod de preparare

Mai intii pregatim sosul. Curatam ceapa si o tocam marunt, apoi dovlecelul taiat in doua si felii pe urma, il saram un picut il lasam 5 minute. Intre timp punem intr-o craticioara untul si ceapa la  calit, apoi cu un servetel de bucatarie absorbant stergem dovlecelul si-l punem sa se rumeneasca un picut cu ceapa si untul, adaugam mortadella taiata feliute si citiva stropi de apa. Lasam sa fiarba la foc mic cca.10 minute pina seaca apa. Adaugam pulpa  de rosii si usturoiul zdrobit, lasam sa mai dea un clocot, potrivim de sare si piper, asezonam cu busuioc si patrunjel.

Intre timp intr-o oala cu apa clocotita punem pastele la fiert, respectam timpul de fierbere de pe ambalaj (eu le-am lasat un picut mai mult ca sa se poata minca mai bine) Cind sunt gata fierte le strecuram, le spalam cu apa rece, apoi le portionam pe farfurii si asezonam cu parmezan.

Gata pastele, bune de servit. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecei si mortadella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Postat de RODIMUR

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...

Citeste continuarea

Fundite cu ciuperci si sos de smantana

Postat de gurita_ta2005

Fundite cu ciuperci si sos de smantana

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se lasa sa fiarba cat scrie pe cutie. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline.Cand se inmoaie se adauga kaizerul taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2013, 20:11
Prima
Pup pe Babi
la 13.07.2013, 20:12
Bune paste ai facut babi!
la 13.07.2013, 20:15
mmm ce bunatate!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 13.07.2013, 20:24
Si eu te pup mihsela63 si-ti multumesc
la 13.07.2013, 20:25
Ca la mama acasa Bunica multumesc mult

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking