Paste cu leurda umplute cu branza

Postat de andaoana in Paste
15 Apr 2021 | 2348 vizualizari
Paste cu leurda umplute cu branza

Luni dimineata am primit niste leurda, si ca sa manance toata lumea am decis sa incerc sa fac niste paste cu leurda. Am avut si un ajutor de nadejde care a umplut si lipit fiecare bucata in parte ulterior mancand cu pofta. Leurda sau usturoiul ursului se poate folosi si este foarte buna ca si salata dar poate fi utilizata si in preparate gatite,procesate termic. De la aceasta planta se poate consuma frunzele,bulbul dar si florile. In Rusia,de pilda, frunzele de leurda sunt conservate cu sare si sunt consumate ca si o salata.   Din pacate noi inca nu am putut ajunge sa culegem,dar fratele meu s-a gandit si la noi si ne-a adus o punguta plina. Am pregatit un borcan de pesto, am pregatit aceste paste si mi-a mai ramas de o salata. 

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 legatura leurda
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 500 gr faina
  • Umplutura:
  • 300 gr urda sau branza de vaca
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingurita nucsoara
  • Sos:
  • 50 gr unt
  • 50 ml smantana
  • 30 gr seminte de pin
  • Extra :
  • faina pentru infainat

Mod de preparare

Leurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens.

Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda obtinuta mai devreme.Am inceput sa framant aluatul de paste si am mai aduagt putina apa.In functie de faina, de marimea oului poate mai trebuie sa adaugati apa. Omogenizam si framantam pana obtinem un aluat usor elastic .

Pe masa am presarat putina faina, atat cat sa pun pe ea aluatul gramada si l-am acoperit cu bolul in care am framantat ca sa se odihneasca cam 15 minute. 

Pana cand aluatul meu face o pauza pregatim umplutura: branza o zdrobim foarte bine si o amestecam cu oul si nucsoara. Gustam si mai adaugam sare daca e necesar. 

Am impartit aluatul in 8 parti egale , si cu ajutorul masinii de paste (se poate si cu sucitorul) am facut fasiii subtiri de aluat. Am taiat cerculete si in fiecare cerc am pus cate o jumate de lingurita de branza. Formam o semiluna si cu spatele unei furculite lipim foarte bine marginile,in asa fel incat in timpul fierberii sa nu iasa umplutura.  

Intr-o oala punem apa la fiert,cu o lingura de sare. Cand apa clocoteste punem pastele umplute la fiert si reducem focul. Fierbem pastele aproximativ 10 minute. 

Intr-o tigaie punem la topit untul,adaugam semintele de pin si smantana, il lasam putin sa fiarba(2 minute) . 

Cand sunt fierte pastele le scurgem si le asezam intr-un vas. Peste ele turnam sosul de unt cu smantana. 

Pastele sunt acum numai bune de servit. 

Alaturi de ele se poate pune un pesto cu leurda si se poate razui parmezan . 


Spor si pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu leurda umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu ton

Postat de xana

Paste cu ton

Punem apa cu sare pe foc si cand a inceput sa fiarba adaugam pastele. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei de...

Citeste continuarea

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de mihaelar63

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2021, 12:03
Adauga comentariu...
la 15.04.2021, 15:18
Bunaciuni cu leurda
la 15.04.2021, 15:52
la 15.04.2021, 19:18
la 15.04.2021, 19:27

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking