Paste cu leurda umplute cu branza

Postat de andaoana in Paste
15 Apr 2021 | 2334 vizualizari
Paste cu leurda umplute cu branza

Luni dimineata am primit niste leurda, si ca sa manance toata lumea am decis sa incerc sa fac niste paste cu leurda. Am avut si un ajutor de nadejde care a umplut si lipit fiecare bucata in parte ulterior mancand cu pofta. Leurda sau usturoiul ursului se poate folosi si este foarte buna ca si salata dar poate fi utilizata si in preparate gatite,procesate termic. De la aceasta planta se poate consuma frunzele,bulbul dar si florile. In Rusia,de pilda, frunzele de leurda sunt conservate cu sare si sunt consumate ca si o salata.   Din pacate noi inca nu am putut ajunge sa culegem,dar fratele meu s-a gandit si la noi si ne-a adus o punguta plina. Am pregatit un borcan de pesto, am pregatit aceste paste si mi-a mai ramas de o salata. 

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 legatura leurda
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 500 gr faina
  • Umplutura:
  • 300 gr urda sau branza de vaca
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingurita nucsoara
  • Sos:
  • 50 gr unt
  • 50 ml smantana
  • 30 gr seminte de pin
  • Extra :
  • faina pentru infainat

Mod de preparare

Leurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens.

Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda obtinuta mai devreme.Am inceput sa framant aluatul de paste si am mai aduagt putina apa.In functie de faina, de marimea oului poate mai trebuie sa adaugati apa. Omogenizam si framantam pana obtinem un aluat usor elastic .

Pe masa am presarat putina faina, atat cat sa pun pe ea aluatul gramada si l-am acoperit cu bolul in care am framantat ca sa se odihneasca cam 15 minute. 

Pana cand aluatul meu face o pauza pregatim umplutura: branza o zdrobim foarte bine si o amestecam cu oul si nucsoara. Gustam si mai adaugam sare daca e necesar. 

Am impartit aluatul in 8 parti egale , si cu ajutorul masinii de paste (se poate si cu sucitorul) am facut fasiii subtiri de aluat. Am taiat cerculete si in fiecare cerc am pus cate o jumate de lingurita de branza. Formam o semiluna si cu spatele unei furculite lipim foarte bine marginile,in asa fel incat in timpul fierberii sa nu iasa umplutura.  

Intr-o oala punem apa la fiert,cu o lingura de sare. Cand apa clocoteste punem pastele umplute la fiert si reducem focul. Fierbem pastele aproximativ 10 minute. 

Intr-o tigaie punem la topit untul,adaugam semintele de pin si smantana, il lasam putin sa fiarba(2 minute) . 

Cand sunt fierte pastele le scurgem si le asezam intr-un vas. Peste ele turnam sosul de unt cu smantana. 

Pastele sunt acum numai bune de servit. 

Alaturi de ele se poate pune un pesto cu leurda si se poate razui parmezan . 


Spor si pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu leurda umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Postat de panacris

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...

Citeste continuarea

Paste cu spanac si pui

Postat de Irina

Paste cu spanac si pui

Am fiert pastele, le-am scurs si le-am amestecat cu putin ulei pentru a nu se lipi unele de altele. Carnea de pui am taiat-o cubulete si am pus-o intr-o tigaie in ulei incins.  Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2021, 12:03
Adauga comentariu...
la 15.04.2021, 15:18
Bunaciuni cu leurda
la 15.04.2021, 15:52
la 15.04.2021, 19:18
la 15.04.2021, 19:27

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking