Ingrediente
- Aluat:
- 1 legatura leurda
- 100 ml apa
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 500 gr faina
- Umplutura:
- 300 gr urda sau branza de vaca
- 200 gr branza telemea
- 1 ou
- 1 lingurita nucsoara
- Sos:
- 50 gr unt
- 50 ml smantana
- 30 gr seminte de pin
- Extra :
- faina pentru infainat
Mod de preparare
Leurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens.
Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda obtinuta mai devreme.Am inceput sa framant aluatul de paste si am mai aduagt putina apa.In functie de faina, de marimea oului poate mai trebuie sa adaugati apa. Omogenizam si framantam pana obtinem un aluat usor elastic .
Pe masa am presarat putina faina, atat cat sa pun pe ea aluatul gramada si l-am acoperit cu bolul in care am framantat ca sa se odihneasca cam 15 minute.
Pana cand aluatul meu face o pauza pregatim umplutura: branza o zdrobim foarte bine si o amestecam cu oul si nucsoara. Gustam si mai adaugam sare daca e necesar.
Am impartit aluatul in 8 parti egale , si cu ajutorul masinii de paste (se poate si cu sucitorul) am facut fasiii subtiri de aluat. Am taiat cerculete si in fiecare cerc am pus cate o jumate de lingurita de branza. Formam o semiluna si cu spatele unei furculite lipim foarte bine marginile,in asa fel incat in timpul fierberii sa nu iasa umplutura.
Intr-o oala punem apa la fiert,cu o lingura de sare. Cand apa clocoteste punem pastele umplute la fiert si reducem focul. Fierbem pastele aproximativ 10 minute.
Intr-o tigaie punem la topit untul,adaugam semintele de pin si smantana, il lasam putin sa fiarba(2 minute) .
Cand sunt fierte pastele le scurgem si le asezam intr-un vas. Peste ele turnam sosul de unt cu smantana.
Pastele sunt acum numai bune de servit.
Alaturi de ele se poate pune un pesto cu leurda si se poate razui parmezan .
Spor si pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu leurda umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|