Ingrediente
- un piept de pui, cam 300 g
- o ceapa
- 2 catei d eusturoi
- jumatate de ardei( astia sunt imensi aici...dar daca sunt mai mici merge unul intreg)
- 2 rosii proaspete
- 100 ml iaurt natural gros
- sare, piper, curry, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel
- o lg-ita amidon
- paste, cam 300 g ( eu am pus rigatoni de data asta)
- optional parmigiano ( la reteta asta nu se cere in mod normal, dar pt amatori....ca mine de ex...merge)
Mod de preparare
Pieptul se taie cubulete si se caleste cu ceapa taiata marunt in ulei de masline...
Se adauga apoi usturoiul maruntit si rosiile cubulete, ardeiul taiat felii subtiri si mai lungi, busuioc, cimbru, oregano
Se potriveste de sare si se acopera cu o cana de apa , se lasa pana se face carnea...nu foarte mult, ca se face repede...
Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu ulei si sare...cam 10 min. ( mie imi plac fierte bine...asa ca le las de obicei cam 15 min)...
Cand e gata mancarica, se desface amidonul cu apa si se pune peste, ca sa se formeze sos...mie imi place sa fie mult sos, asa ca las mai multa apa.
Se opreste focul si se lasa sub capac cateva minute.
Se serveste cu patrunjel verde deasupra, si cum spuneam mai sus...daca vreti neaparat parmigiano...de ce nu?
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|