Paste cu sos de legume si ceafa de porc

Postat de lucy2002 in Paste
12 Dec 2019 | 2669 vizualizari
Paste cu sos de legume si ceafa de porc

Acesta reteta delicioasa este preparata din ce-am gasit prin frigider. Am cumparat ceafa de porc si nu mai incapea in congelator toata cantitate, asa ca, am fost nevoita sa tai din ea si sa fac ceva ... la gramaj nu era cine stie ce ... mai aveam un brocoli care l-am tot trecut cu vederea, un ardei capia ramas si o tija apio, asa ca, m-am apucat de treaba si acesta este rezultatul.  A iestit o bunatate de sos pe care l-am combinat cu paste  ...sotul meu a mai cerut o portie:D

Ingrediente

  • 400 gr paste din comert
  • 50 gr unt pentru paste
  • 350 gr ceafa de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • o bucatica de telina
  • o tija apio
  • 1 ardei capia
  • brocoli
  • boia de ardei dulce
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Calim ceapa in ulei pana devine translucida( nu o prajim). Adaugam putina sare si legumele  curatate, spalate si taiate cubulete(mai putin bocoli ).  Dupa ce s-au inmuiat radacinoasele adugam ceafa de porc taiata-n cuburi mai mari care a fost in prealabil condimentata cu sare , piper si boia dulce. Totul se amesteca bine si se lasa pe foc adaugand din cand in cand, cate putina apa calduta. Dupa ce s-a facut carnea adaugam brocoli care l-am desfacut in buchetele mici. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand carnea si legumele sunt bine facute. la final am adaugat marar( de la congelator am avut eu)

Dupa ce am fiert pastele , le-am pus la  scurs intr-o strecuratoare. Am pus untul i la topit intr-o cratita, peste care am adaugat pastele scurse de apa, am amestecat bine .( se poate presara si oregano)

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de legume si ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste

Postat de medioto59

Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste

Spalam carnea ,o uscam cu ajutorul unui prosop absorbant  si o condimentam cu sare ,piper si rozmarin .Lasam carnea la rece cat timp ne ocupam de legume.Curatam telina ,pastarnacul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2019, 12:23
Îmi plac preparatele cu paste și carne...!
la 12.12.2019, 12:24
Si noua Multumesc Rodica !
la 12.12.2019, 13:07
la 12.12.2019, 13:11
Foarte bune
la 12.12.2019, 13:44

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking