Ingrediente
- 100 g paste penne
- o ceapa
- 2 catei usturoi
- o jumatate ardei gras
- o conserva rosii in bulion
- carnea a doi carnati proaspeti
- 1/2 lingurita oragano
- 1/2 lingurita paprika
- o frunza de dafin
- sare si piper
- cateva frunze de busuioc
Mod de preparare
Formati bilute potrivite din carnea de carnati, puneti-le intr-o tava si dati la cuptor la 180C/350F/gaz 4 pentru 20 de minute.
Tocati ceapa si ardeiul marunt, pisati usturoiul si caliti in putin ulei. Cand ceapa incepe sa devina translucida adaugati paprika si oregano.
Dati rosiile printr-o sita sa indepartati cotoarele si semintele (daca aveti rosii proaspete opariti-le, indepartati coaja si semintele si taiati in bucati mici). Turnati pasta de rosii obtinuta, peste ceapa calita si amestecati bine. Cand sosul a inceput sa fiarba scoateti chiftelele din cuptor si puneti-le in sos cu frunza de dafin.
Potriviti de sare si piper si lasati sa fiarba pentru 10-20 de minute La final adaugati frunzele de busuioc. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti apa si asezati frumos pe farfurie. Puneti sosul deasupra si veti obtine o minunatie pe o farfurie. :
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|