Paste cu sos de vita

Postat de laylalala in Paste
30 Iun 2011 | 4746 vizualizari
Paste cu sos de vita

Ador sa prepar paste –dar si sa le mananc :”> deoarece poti sa pui in ele aproape orice , se prepara rapid si sunt delicioase. De data aceasta m-am documentat din una din cartile mele culinare si am preparat aceste paste cu sos de vita….desi reteta este usor schimbata – imi lipseau unele ingrediente iar deoarece mi-a fost lene sa mai plec la cumparaturi am inlocuit cu altceva ce aveam prin frigider. Cu toate acestea a iesit o mancare gustoasa. Enjoy !

Ingrediente

  • 200 gr paste
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 1 rosie, tocata
  • 300 gr muschi de vita, taiat cubulete
  • 150 ml lapte
  • 100 ml vin rosu
  • 1 cub concentrat de vita
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
  • 20 gr amidon alimentar amestecat cu 50 ml apa rece
  • 1 legatura patrunjel, tocata

Mod de preparare

1.       Se incinge uleiul de masline intr-o cratita. Se adauga ceapa si rosia si se caleste 2-3 minute apoi se adauga carnea. Se lasa la calit totul inca 3 minute apoi se adauga laptele , vinul rosu, cubul de vita si cimbrul. Se lasa sa fiarba usor timp de 50 minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 50 minute, se adauga amidonul dizolvat in apa si se lasa sa fiarba pana cand compozitia se ingroasa usor.Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul tocat apoi se amesteca.

2.       Pastele se pun  la fiert in apa cu sare conform indicatilor de pe ambalaj apoi se scurg, se amesteca cu putin unt topit.

3.       Pentru servire. se impart pastele pe farfurii si se adauga deasupra sosul de vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin...

Citeste continuarea

Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella

Postat de oanapl

Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella

Iata cat de usor se prepara Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella  Se toarnă sosul de roșii într-o tavă termorezistentă și se întinde într-un strat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2011, 20:24
la 30.06.2011, 20:26
ce-mi plac pastele cu muuuult sos
la 30.06.2011, 20:30
la 30.06.2011, 20:42
si mie imi plac cu mutl sos
la 30.06.2011, 22:15

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking