Cum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval
Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Separat se alege spanacul, se spală în câteva ape și se taie.
Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie și când se încălzește se adaugă spanacul tăiat. Se presară sare și se lasă spanacul la foc mic, ca să se înmoaie.
Între timp se curăță usturoiul se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaia cu spanacul înmuiat și scăzut. Se condimentează cu piper și busuioc uscat.
Când pastele sunt fierte, se scurg, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Între timp se prepară sosul: se topește untul în tigaia în care s-a turnat în prealabil uleiul de floarea soarelui. Când untul s-a topit, se adaugă 100 ml de smântână și se lasă la foc mic timp de 2-3 minute. Se adaugă cașcavalul răzuit fin și se amestecă, la foc mic, până ce se topește. Se condimentează sosul cu: sare, piper și oregano și după alte 2-3 minute se adaugă amestecul preparat dinainte de: smântână, amidon alimentar și apă.
Când sosul s-a îngroșat, se ia de pe foc, se toarnă peste pastele scurse de apă și răsturnate în prealabil pe un platou. Se amestecă ușor, pentru ca sosul să curprindă toate pastele și se adaugă spanacul preparat în tigaie.
Se amestecă ușor spanacul cu pastele cu sos de smântână și cașcaval, se decorează preparatul cu frunze proaspete de busuioc și se servește imediat.
Serviti alaturi de o salata italiana cu rucola sau o salata verde . Recomandam si budinca de paste cu branza