Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval

Postat de RODIMUR in Paste
1 Oct 2020 | 11727 vizualizari
Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval

Îmi plac pastele și spanacul așa că am făcut destul de repede, în urmă cu câteva zile, acest preparat gustos și consistent, Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval. Am folosit lazane ondulate, care mi s-au părut mai potrivite pentru acest preparat și pe care le-am mai ”scurtat”. Dacă în rețeta care m-a inspirat usturoiul era călit în uleiul de măsline, înainte de a adăuga spanacul, eu am preferat să-l adaug spre sfârșitul preparării, pentru a-și păstra gustul. Prin călire, usturoiul devine dulce și nu mai are gustul său specific, puternic aromatizant. Am folosit acest sos alb, din smântână și cașcaval, chiar dacă este mai pretențios la preparare: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-din-smantana-si-cascaval-87887.html Această mâncare a fost foarte apreciată, motiv suficient de a repeta experiența, mai ales că nu a fost necesară o cantitate mare de spanac, destul de scump, la vremea asta...

Ingrediente

  • Ingrediente Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval
  • 150 grame de paste
  • 100 grame de (baby) spanac
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • Pentru sos:
  • 50 grame de unt
  • 50 grame de cașcavaș răzuit fin
  • 150 ml de smântână
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • 1-2 linguri de apă
  • sare
  • oregano (opțional)
  • Pentru decor:
  • frunze prospete de busuioc

Mod de preparare

Cum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval

Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Separat se alege spanacul, se spală în câteva ape și se taie.

Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie și când se încălzește se adaugă spanacul tăiat. Se presară sare și se lasă spanacul la foc mic, ca să se înmoaie.

Între timp se curăță usturoiul se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaia cu spanacul înmuiat și scăzut. Se condimentează cu piper și busuioc uscat.

Când pastele sunt fierte, se scurg, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Între timp se prepară sosul: se topește untul în tigaia în care s-a turnat în prealabil uleiul de floarea soarelui. Când untul s-a topit, se adaugă 100 ml de smântână și se lasă la foc mic timp de 2-3 minute. Se adaugă cașcavalul răzuit fin și se amestecă, la foc mic, până ce se topește. Se condimentează sosul cu: sare, piper și oregano și după alte 2-3 minute se adaugă amestecul preparat dinainte de: smântână, amidon alimentar și apă.

Când sosul s-a îngroșat, se ia de pe foc, se toarnă peste pastele scurse de apă și răsturnate în prealabil pe un platou. Se amestecă ușor, pentru ca sosul să curprindă toate pastele și se adaugă spanacul preparat în tigaie. 

Se amestecă ușor spanacul cu pastele cu sos de smântână și cașcaval, se decorează preparatul cu frunze proaspete de busuioc și se servește imediat.

Serviti alaturi de o salata italiana cu rucola sau o salata verde . Recomandam si budinca de paste cu branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

Postat de privatelaura

Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

Aluatul de ravioli Intr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2020, 13:15
Delicioase!
la 01.10.2020, 13:28
Mulțumesc frumos, Oana!
la 01.10.2020, 15:55
Mulțumesc frumos, Andra!
la 01.10.2020, 19:32
Mulțumesc frumos, Rocsi!
la 02.10.2020, 09:01
Bune!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking