Ingrediente
- 400 g paste
- 1 conserva de ton
- 4 linguri porumb din conserva
- 1 dovlecel
- 3 rosii
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- 10 frunze busuioc proaspat
- sare, piper macinat
Mod de preparare
Se pun la fiert 4 litri de apa cu sare. Intre timp curatam ceapa, usturoiul si le tocam, apoi le calim in uleiul incins. Taiem si dovlecelul cubulete, il adaugam peste ceapa si amestecam din cand in cand.
Cand apa da in clocot oparim rosiile 1 minut, apoi le decojim si le tocam cubulete. Punem pastele sa fiarba in apa 5-8 minute, in functie de instructiunile de pe ambalaj.
Adaugam peste dovlecel rosiile, porumbul, tonul, oregano uscat si o cana cu apa calduta si lasam sa fiarba cam 15 minute.
Pastele le strecuram si la clatim bine cu apa rece. Cand sunt fierte legumele, condimentam cu sare si piper, adaugam busuiocul tocat si luam de pe foc. Amestecam totul cu pastele scurse si servim.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|