Penne cu ton, legume al dente și capere

Postat de DinDragostePentruGatit in Penne
11 Apr 2012 | 4249 vizualizari
Penne cu ton, legume al dente și capere

Ingrediente

  • 400 g penne;
  • 185 g ton în ulei;
  • 2 cepe roșii mici;
  • 1 ardei;
  • 2 roșii;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 1/2 ardei iute;
  • 1 lgț capere;
  • câte un vârf de linguriță de: cimbru, busuioc, oregano;
  • câteva frunzulițe de coriandru;
  • un strop de vin alb (ne rămâne nouă mai mult);
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • pătrunjel;
  • parmezan ras (opțional);
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Se pregătesc legumele pentru paste.

Pastele se fierb al dente, se reduce timpul de fierbere scris pe pachet cu 1 chiar 2 minute.

Într-o tigaie încinsă se pune tonul + uleiul, se adaugă usturoiul, peste 1 minut ceapa, apoi roșiile, ardeii, un strop de vin alb, se lasă pe foc 3-4 minute, după care se pun ardeii iuți, caperele și condimentele.

Se amestecă sosul împreună cu pastele fierte (strecurate și trecute sub un jet de apă) și se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton, legume al dente și capere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Penne all'arrabbiata- reteta video

Postat de Oana

Penne all'arrabbiata- reteta video

Puneti pennele la fiert in apa clocotita cu sare pentru 6 minute. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, adaugati usturoiul maruntit, pasta de ardei iuti, condimentele si...

Citeste continuarea

Penne cu pesto de ardei gras

Postat de caroline

Penne cu pesto de ardei gras

Incepem prin a pregati ardeii. Punem ardeii pe flacara aragazului si ii lasam la copt, pana ce coaja s-a innegrit. Ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 2-3 minute. Apoi ii curatam de coaja,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2012, 10:54
bun
la 11.04.2012, 11:05
la 11.04.2012, 11:25
la 11.04.2012, 11:29
Foarte bune.
la 11.04.2012, 12:11
bunnn

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking