Ingrediente
- 400 g penne;
- 185 g ton în ulei;
- 2 cepe roșii mici;
- 1 ardei;
- 2 roșii;
- 3-4 căței de usturoi;
- 1/2 ardei iute;
- 1 lgț capere;
- câte un vârf de linguriță de: cimbru, busuioc, oregano;
- câteva frunzulițe de coriandru;
- un strop de vin alb (ne rămâne nouă mai mult);
- 2-3 lg ulei de măsline;
- pătrunjel;
- parmezan ras (opțional);
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Se pregătesc legumele pentru paste.
Pastele se fierb al dente, se reduce timpul de fierbere scris pe pachet cu 1 chiar 2 minute.
Într-o tigaie încinsă se pune tonul + uleiul, se adaugă usturoiul, peste 1 minut ceapa, apoi roșiile, ardeii, un strop de vin alb, se lasă pe foc 3-4 minute, după care se pun ardeii iuți, caperele și condimentele.
Se amestecă sosul împreună cu pastele fierte (strecurate și trecute sub un jet de apă) și se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton, legume al dente și capere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|