Penne cu vinete

Postat de susu in Penne
17 Oct 2013 | 4681 vizualizari
Penne cu vinete

Ingrediente

  • 2 vinete mai mici
  • 300 gr penne
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1/2 kg de rosii coapte
  • 1 cutie conserva de rosii
  • cateva linguri pasta concentrata de tomate
  • 2-3 linguri telemea rasa de oaie
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • vegeta
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 vf cutit curcuma
  • 1 vf cutit boia iute
  • cateva linguri de parmezano reggiano
  • branza speciala pentru paste
  • cascaval

Mod de preparare

Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii adanci. La un interval de timp se inclina farfuriile pentru a se scurge zeama. Calim vinetele in ulei de masline, le scoatem intr-un castron si le acoperim pentru 20 de minute. Zdrobim o parte din usturoi la mojar impreuna cu busuioc si cealalta jumatate cu lama unui cutit.

Rosiile oparite le decojim si le mixam. O parte din usturoi o calim in uleiul ramas de la vinete si adaugam rosiile pasate impreuna cu cele din conserva, busuioc, cimbru, boia, curry. Lasam sa scada si se ingroasa putin, potrivim de sare. Pastele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb cateva minute sa fie al dente. Cand sunt gata le scoatem in sita, punem putin ulei si apa rece peste dupa care le amestecam sa nu se lipeasca intre ele. Asezam intr-o tava pastele cu vinete si busuioc, deasupra branza , sos de rosii, iar paste, branza si sos. Se pune cascaval ras deasupra.

Se mai poate alege o varianta de a amesteca toate ingredientele inainte si a le pune in tava. Se dau 15-20 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Vinete Timbale

Postat de doralinda72

Vinete Timbale

Taiem 3-4 felii rotunde din vinete, apoi restul le taiem pe lung cca 1 cm grosime.Presaram sare si le lasam cca 1 ora in strecuratoare. Apoi le clatim bine cu apa si le stoarcem. Le prajim putin,...

Citeste continuarea

La joaca cu toamna: paste cu dovleac si pesto reinventat

Postat de klausenburger

La joaca cu toamna: paste cu dovleac si pesto reinventat

1.  Fierbe pastele conform indicațiilor de pe pachet. 2.  Taie dovleacul, curăță-l de semințe și taie-l în cuburi potrivit de mari. Trage-l în tigaie cu ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2013, 16:05
la 17.10.2013, 16:06
O mancarica tare buna si sanatoasa!
la 17.10.2013, 16:57
la 22.05.2015, 12:11
F apetisante
La fav
la 06.06.2015, 07:28

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking