Ingrediente
- 300 gr paste penne
- 1 dovlecel mic
- 2 morcovi
- 1/2 ardei capia
- 3 fire ceapa verde
- 2 linguri ulei de masline
- 450 gr sos provensal
- sare si piper dupa gust
- busuioc verde
- condimente ierburi diverse aromate pentru servit
Mod de preparare
Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.
Legumele le curatam si le spalam bine.
Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline.
Ceapa o taiem rondele, ardeiul il tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete mici iar morcovul felii subtiri.
Calim legumele in uleiul incins timp de aprox 7-8 minute (nu trebuie sa fie foarte moi ci usor crocante).
Turnam sosul provesnsal (este un sos de rosii cu legume) peste legume si potrivim cu sare si piper. Sosul contine deja condimente deci atentie sa gustati inainte.
Lasam sa fiarba aprox 5 minute, amestecand din cand in cand.
Pastele scurse de apa si trecute pe sub jet de apa rece le rasturnam in wok si le amestecam cu sosul cu legume.
Le servim calde presarand deasupra busuioc si/sau ierburi uscate aromate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu legume si sos provensal" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|