Paste de casa

Postat de xana in Paste
10 Oct 2017 | 3040 vizualizari
Paste de casa

Ingrediente

  • 200 gr faina de grãu+ 2 linguri pentru infainat
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei de masline
  • un varf de lingurita sare fina

Mod de preparare

Punem faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc unde adaugam ouale batute si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare apoi incepem sa framantam cu mana cel putin 10 minute. Aluatul trebuie sa fie lucios si elastic.

Se acopera cu folie alimentara si se lasa la odihnit timp de jumatate de ora.

Presuram faina pe suprafata de lucru si impartim aluatul in doua bucati egale pe care le intindem pe rand, apoi le impaturim si le intindem din nou. Repetam acest process de 3- 4 ori.

Dam forma dorita aluatului, in cazul meu a fost un fel de tagliatelle. Am intins cele doua bucati de aluat in foi subtiri si uniforme, le-am rulat, apoi am taiat sulul in fasii. Am presarat faina ca sa nu se lipeasca intre ele si le-am lasat la uscat pentru jumatate de ora.

Pastele proaspete se fierb in apa cu sare timp de 2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Postat de rocsi_1612

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...

Citeste continuarea

Fusili cu sos de carne

Postat de mihaelar63

Fusili cu sos de carne

 Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2017, 14:51
la 10.10.2017, 17:50
la 10.10.2017, 19:58
Si mie imi plac mult pastele facute in casa!
la 10.10.2017, 20:46
la 11.10.2017, 20:01
Sunt mult mai bune pastele pregatite in casa!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking