Paste homemade cu sos de rosii, busuioc si chiftelute de pui

Postat de Bucatardinpasiune in Paste
19 Apr 2013 | 7061 vizualizari
Paste homemade cu sos de rosii, busuioc si chiftelute de pui

Delicioase, sanatoase, oua de la tara, la fel si faina! Intr-un cuvant - perfecte!

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 3 ouă
  • 300 gr. făină (au fost prea multe pentru 2 persoane; data viitoare voi respecta reteta de bază)
  • 1 lingurită sare.
  • Pentru sos:
  • 5 roșii cherry (intenția mea a fost să folosesc mai multe, dar din păcate doar atâtea mai erau în frigider)
  • 500 ml. suc de roșii,
  • 3 cătei de usturoi,
  • 1 chili mic, uscat,
  • 1 mână de busuioc proaspăt,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgine.
  • Pentru chifteluțe:
  • 1 piept de pui tocat,
  • 1 felie de pâine înmuiată în apă și bine stoarsă,
  • 2 linguri pesmet,
  • 3 căței de usturoi,
  • 2 fire ceapă verde,
  • 3-4 fire de pătrunjel tocat,
  • sare și piper după gust.
  • Pentru servit si decor:
  • parmezan,
  • frunze de busuioc proaspăt.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea chifteluțelor. Amestecăm bine toate ingredientele enumerate mai sus, formăm biluțe de dimensiunea dorită, le așezăm într-o tavă pe hârtie de copt, pe care o introducem în cuptorul încins pentru 25 - 30 minute, timp în care le mai răsucim pentru a se rumeni uniform.

Pasul doi - pasta. Cântărim făina, o asezăm într-un bol, iar în mijloc facem o scobitutră, presărăm sare și adăugăm cele trei ouă. Amestecăm, pentru început, ușurel cu o furculiță, apoi cu mâna frământăm bine până când s-a încorporat toată făina. Întindeți foaia și procedați cum am descris în introducere, dacă faceți pasta manual. Însă dacă aveți mașinăria asta (pe care eu o iubesc la nebunie și îi mulțumesc mamei că mi-a făcut un cadou minunat) întindeți și tăiați pasta cu ajutorul ei.

Adăugați pastele în apă clocotită și fierbeti-le între 7 și 10 minute. Cel mai bine este să le gustați si să fierbeți pastele atât cât veți considera necesar. Pentru că dacă tăițeii vor fi mai groși, este de la sine înteles că necesită un mai mare timp de fierbere.

Pasul trei: - sosul. Încingem uleiul. Adăugăm cățeii de usturoi, striviti usor cu lama cutitului, atat cât să-si poată elibera aromele în uleiul incins și ardeiul măruntit. Rumenim bine usturoiul și apoi îi aruncăm. Adaugam roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi, le rumenim câteva secunde si turnăm peste ele sucul de rosii. Fierbem la foc mic 5-6 minute sosul, după care adăugăm chifteluțele proaspăt rumenite în cuptor. Continuăm fierberea sosului încă 2-3 minute, iar la final presărăm oregano și bucuioc tocat.

Amestecăm bine și adăugăm pastele fierte, scoase direct din apa clocotită. Nu le scurgeti bine de apă, pentru că apa aceea cu amidon nu dăunează sosului!

Amestecăm iarăși, iar când pastele sunt complet acoperite de sos, oprim focul.

Pasul patru: așezăm pastele în farfurii, presărăm parmezan, decorăm cu busuioc verde și servim alături de un pahar de vin demisec!

Cam asta a fost tot! Spor la gătit vă urez!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste homemade cu sos de rosii, busuioc si chiftelute de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca cu fidea si branza de vaci

Postat de medioto59

Budinca cu fidea si branza de vaci

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare. Punem fideaua intr-un...

Citeste continuarea

Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video

Postat de AlexTeacher

Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video

Lasati tofu afumat la scurs, bine de tot; Puneti faina intr-un castron, faceti o gaura in centru si spargeti oul; Adaugati sare si ulei de masline si incorporati faina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 19.04.2013, 11:09
arata foarte bine!
la 19.04.2013, 11:10
Mi-o dai mie???
la 19.04.2013, 11:14
Super!
la 19.04.2013, 11:30
la 19.04.2013, 11:35
Desigur, Ionela!!!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking