Snitel de pui cu sos de mozzarella

Postat de miha in Pui
24 Mai 2010 | 14178 vizualizari
Snitel de pui cu sos de mozzarella

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • 50 g cascaval
  • pesmet
  • patrunjel, busuioc si cimbru
  • sare si piper
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare si piper
  • busuioc
  • usturoi
  • Pentru sosul de mozzarella:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g mozzarella
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Snitele:

Pieptul de pui se taie felii si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza, dupa gust cu sare si piper. Ouale se bat bine, iar faina se pune pe o farfurie.

Pesmetul se amesteca impreuna cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, patrunjel, busuioc si cimbru uscate, cate putin din fiecare.

Fiecare felie de pui se trece prin ou batut, apoi prin faina, din nou prin ou, apoi prin pesmetul aromat.

Se prajesc in ulei bine incins, pe ambele parti, pana devin aurii. Se scot pe un prosop absorbant.

Sosul de rosii:

Sucul de rosii amestecat cu ulei si condimente, se pune la fiert la foc mic, pana incepe sa se ingroase.

Sosul de mozzarela:

Untul se topeste, iar cand a devenit lichid se adauga faina si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se desface cu laptele rece si se pune din nou la fiert, la foc mic, pana incepe sa se ingroase. Se adauga mozzarella taiata cuburi si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Snitele se servesc cu sos de rosii si farfalle preparate in casa, iar pe deasupra se toarna sosul de branza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui cu sos de mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftele de pui la cuptor

Postat de CameliaComan

Chiftele de pui la cuptor

Intr-o oala, punem apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam carnea de pui. O lasam pe foc pana este complet fiarta. Intre timp, spalam dovlecelul, apoi il dam pe razatoare. Il scurgem bine de...

Citeste continuarea

Placintele cu pui

Postat de Oana

Placintele cu pui

Pentru inceput pregateste aluatul. Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2010, 18:35
si eu o bucatica k sunt prima
la 24.05.2010, 18:40
eu doua bucatele ca sunt a doua.....
la 24.05.2010, 19:04
sosul meu preferat............
la 24.05.2010, 19:33
foarte bine arata
la 25.05.2010, 10:14
Multumesc!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking