Ingrediente
- 250 grame de paste (steluțe)
- Pentru sosul picant:
- 1 ceapă
- 4-5 căței de usturoi
- 2 roșii
- 150-200 ml de suc de roșii
- 4-5 linguri de ulei
- 2 lingurițe de zahăr tos
- 1/2 linguriță de boia de ardei cu ierburi
- 1/2 linguriță de chilli
- 1/2 linguriță de oregano
- sare
- piper
- Pentru servit:
- rondele de ardei iuți, murați
Mod de preparare
Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au topit puțin, se adaugă zahărul și condimentele (boia, oregano, chilli, sare, piper). Se amestecă și se lasă tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin sosul. Atunci se adaugă sucul de roșii, se omogenizează și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.
Cât timp scade sosul, se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 6-7 minute. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, la scurs.
Se pun pastele scurse bine de apă în platou, se toarnă sosul fierbinte și se decorează cu rondele de ardei iuți murați.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|