Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
7 Iul 2018 | 2825 vizualizari
Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton

Ingrediente

  • 4 masline negre
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 bucati praz
  • 1 bulb fenicul
  • 800 grame rosii in bulion
  • 380 grame conserva de ton in apa
  • 300 grame paste integrale (eu am folosit sub forma de dinozauri)
  • 25 grame patrunjel proaspat, tocat
  • 150 grame branza Cottage (se poate inlocui cu ricotta sau branza proaspata de vaci)
  • 20 grame Parmezan ras

Mod de preparare

Se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se toaca usturoiul fin. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se adauga maslinele si usturoiul. Se soteaza cateva minute. 

Intre timp, se toaca prazul si feniculul, adaugandu-le treptat in tigaie. Se acopera cu un capac si se lasa 15 minute, amestecand din cand in cand. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se adauga rosiile in tigaie, zdrobindu-le usor cu o lingura din lemn. Se adauga 400 de ml de apa si tonul scurs de apa si se mai 10 minute. Intre timp, se fierb pastele al dente (cu 1-2 minute mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj). 

La final, se adauga branza cottage, pastele si patrunjelul tocat in tigaia cu sos si se transfera intr-o tava incapatoare, potrivita pentru cuptor. Se presara Parmezan ras deasupra si se coace 30 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Conopida in crusta de bere

Postat de Anett

Conopida in crusta de bere

Curatam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2018, 19:58
Cred ca-s tare gustoase!
la 09.07.2018, 10:40
la 09.07.2018, 12:31
bune
la 09.07.2018, 14:01
la 09.07.2018, 23:57
Yami!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking