Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
7 Iul 2018 | 3661 vizualizari
Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton

Ingrediente

  • 4 masline negre
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 bucati praz
  • 1 bulb fenicul
  • 800 grame rosii in bulion
  • 380 grame conserva de ton in apa
  • 300 grame paste integrale (eu am folosit sub forma de dinozauri)
  • 25 grame patrunjel proaspat, tocat
  • 150 grame branza Cottage (se poate inlocui cu ricotta sau branza proaspata de vaci)
  • 20 grame Parmezan ras

Mod de preparare

Se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se toaca usturoiul fin. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se adauga maslinele si usturoiul. Se soteaza cateva minute. 

Intre timp, se toaca prazul si feniculul, adaugandu-le treptat in tigaie. Se acopera cu un capac si se lasa 15 minute, amestecand din cand in cand. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se adauga rosiile in tigaie, zdrobindu-le usor cu o lingura din lemn. Se adauga 400 de ml de apa si tonul scurs de apa si se mai 10 minute. Intre timp, se fierb pastele al dente (cu 1-2 minute mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj). 

La final, se adauga branza cottage, pastele si patrunjelul tocat in tigaia cu sos si se transfera intr-o tava incapatoare, potrivita pentru cuptor. Se presara Parmezan ras deasupra si se coace 30 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Postat de Satisfyyourcravings

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline,...

Citeste continuarea

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2018, 19:58
Cred ca-s tare gustoase!
la 09.07.2018, 10:40
la 09.07.2018, 12:31
bune
la 09.07.2018, 14:01
la 09.07.2018, 23:57
Yami!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking