Paste la cuptor cu ragu si mazare

Postat de angyb in Lasagna
25 Feb 2013 | 3908 vizualizari
Paste la cuptor cu ragu si mazare

Ingrediente

  • 500 g paste
  • 150 g mazare
  • 2 oua fierte
  • parmezan
  • 200 g mozzarella
  • Ragu:
  • 300 g carne macinata
  • 1 ceapa
  • 150 g morcov si telina razuite
  • 1 pahar de vin alb
  • 300 ml pasta de rosii
  • busuioc
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • Sos beschamel:
  • 70 g unt
  • 60 g faina
  • 600 ml lapte
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

Ragu: Calim intr-un pic de ulei ceapa taiata marunt dupa care adaugam morcovul si telina razuite si le calim un pic. Condimentam cu sare si piper. Adaugam carnea macinata si o lasam sa se caleasca pana cand schimba culoarea dupa care adaugam paharul de vin si lasam sa fiarba pana cand vinul se evapora.Turnam peste pasta de rosii condimentam cu busuioc taiat marunt si lasam sa fiarba. Dupa 45 de minute adaugam mazarea si lasam sa mai fiarba 15 minute.

Sosul bechamel: Topim untul dupa care adaugam faina alba dupa care turnam desupra laptele amestecand mereu sa nu faca cocoloase si lasam sa clocoteasca pana cand se ingroasa condimentam cu sare si nucsoara.

Fierbem pasta conform instructiunilor de pe pachet dupa care le adaugam peste ragu si amestecam bine.

Intr-o tava unsa cu ulei intindem 1/3 din cantinatea de paste adaugam un strat de sos beschamel presaram desupra oul fiert taiat marunt si mozzarella taiata cubulete,adaugam un alt strat de pasta,bescahmel si mozzarella di din nou pasta,restul de sos beschamel,mozzarella si presaram deasupra parmezan ras.

Se da la cuptor aproximativ 45 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu ragu si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu somon, spanac si leurda

Postat de simona72

Lasagna cu somon, spanac si leurda

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi...

Citeste continuarea

Lasagna

Postat de licurici_lra

Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2013, 09:55
bune
la 25.02.2013, 09:55
Yummy!
la 25.02.2013, 10:09
Dia >D:<
Satisfyyourcravings
la 25.02.2013, 10:16
la 25.02.2013, 10:21
wow ce bune sunt,si eu am facut..saptamana trecuta,c-am des fac,minuata reteta,tu cat timp fierbi pastele?eu nici 5 minute pentru ca se coc in sos la cuptor mai mult,si sosul besciamel eu il reduc putin ca sa nu fie extrem de umed,in rest si reteta mea e c-am la fel,foarte foarte buna,demn de pregatit la oaspeti,te pup

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking