Paste la cuptor cu roşii si mozzarella

Postat de articook in Paste
16 Iun 2010 | 7302 vizualizari
Paste la cuptor cu roşii si mozzarella

Aceasta reteta de paste este de origine italiana. Este rapida si se poate gati la cina.

Ingrediente

  • 400g paste
  • 100 g parmezan ras
  • 450 g mozzarella
  • 1 ceapa alba mica, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati marunt
  • 2 ardei iuti, taiati marunt
  • 3 conserve de rosii de 400g
  • busuioc
  • o lingura de otet de vin rosu
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline, extra virgin

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, intr-o oala mare, cu putina sare. Cand fierbe adaugati pastele.  

Intr-o tigaie mare puneti ulei de masline, apoi adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul iute, lasati la foc mic timp de 10 minute, cand ceapa incepe sa fie transparenta este gata {nu asteptati pana cand isi schimba culoarea}. Adaugati rosiile din conserva si mai lasati 10 minute la foc mic. Condimentati cu busuioc, sare, piper si otetul de vin rosu.  Intr-un vas de metal pe care il veti introduce in cuptor, asezati un rand de paste, unul de sos si unu de bucati de mozzarella si parmezan ras. Repetati procedeul de cateva ori si incheiati cu un strat de parmezan. Introduceti la cuptorul incalzit la 200ºC timp de 15 minute, pana cand pe deasupra are o culoare galben aurie.

Pofta buna!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu roşii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Postat de Bucataras

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Cum se prepară Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Fierbe al dente pastele în apă cu sare. Scurge-le...

Citeste continuarea

Paste cu carne de pui, la cuptor

Postat de oanapl

Paste cu carne de pui, la cuptor

Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.   Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2010, 07:10
la 18.06.2010, 10:44
un deliciu

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking