Paste pentru bebelusi- de la 9 luni

Postat de Oana in Mancare copii
2 Mai 2009 | 35898 vizualizari
Paste pentru bebelusi- de la 9 luni

Dupa ce bebelusul este familiarizat cu alimentele ce contin gluten, poate manca si paste sub diferite forme. Eu i-am facut paste stelute, sunt foarte micute si n-a mai trebuit sa le mixez, cu toate ca inca nu stie sa mestece cum trebuie(are aproape 9 luni). Chiar am fost surprinsa ca nu s-a inecat deloc si a mancat cu mare placere tot castronelul.

Ingrediente

  • un sfert de piept de pui sau o bucatica de carne de vitel
  • jumatate de dovlecel
  • jumatate de ardei gras
  • un morcov maricel
  • o felie de telina
  • 2 rosii fara piele (am pus din cutie - Cirio - pentru ca nu aveam proaspete)
  • un cubulet de unt
  •  3 linguri cu varf de paste stelute

Mod de preparare

Carnita se fierbe putin pana iese spuma, apoi o limpezim cu apa rece si o punem iar la fiert. Eu i-am facut cu carne de vitel si am lasat-o mai mult sa fiarba. Cand a fost facuta, am adaugat legumele intregi, curatate de coaja si spalate inainte. Apoi am mixat la blender legumele fierte si carnea si am obtinut un piure fin.

In craticioara in care am fiert legumele am pastrat 3-4 linguri de zeama si am pus acolo cubuletul de unt sa se topeasca. Observati ca nu se caleste nimic, totul e fiert sau inabusit! Am adaugat apoi rosiile tocate fin si am lasat putin la fiert. Apoi am turnat piureul de legume si putin busuioc si am mai lasat pe foc cateva minute. Gata sosul!

Separat am fiert pastele in apa clocotita, cam 7 minute, cat scria pe cutie.

Am pus jumatate din stelutele in castronel si deasupra 3 linguri cu sos, apoi le-am amestecat. Celelalte paste si sosul ramas le-am pus separat, aceasta fiind portia pentru maine

Stefan deja astepta nerabdator! le-am lasat putin la racit  si i-am dat apoi sa manance.

Iata si un copil fericit si satul:), in ultima poza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste pentru bebelusi- de la 9 luni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Postat de rocsi_1612

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Smantana rece o mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam iaurtul, mixam pana este bine incorporat. Punem extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si le amestecam cu o paleta. Dam crema la frigider...

Citeste continuarea

Omleta coapta, cu ceapa caramelizata - Reteta video

Postat de scortisoara

Omleta coapta, cu ceapa caramelizata - Reteta video

Linkul catre reteta video: https://youtu.be/qTHL5kQ2Ovc Incepem prin a carameliza ceapa taiata solzisori in untul topit, la foc mediu. Adaugam condimentele si amestecam. Prajim ceapa timp...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking