Paste trapaneze

Postat de Zamfira in Paste
9 Aug 2012 | 3867 vizualizari
Paste trapaneze

pentru cei care adora cartofii prajiti, vinetele si sosurile italienesti...italiano vero!

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 400 gr. paste
  • 1 vanata
  • 4-5 rosii
  • 5-6 catei usturoi
  • busuioc proaspat sau uscat
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Fierbem pastele in apa cu sare si le scurgem bine.

Pregatim cartofii prajiti (cartofii taiati cat mai subtiri), in ulei si adaugam sare.

Curatam vanata, o taiem cubulete, o prajim in ulei si adaugam sare.

Intr-un vas, asezam pe straturi: paste, cartofii prajiti si vinete prajite. Deasupra vom turna sosul de rosii cu usturoi si busuioc.

Sosul de rosii: curatam rosiile, le decojim si zdrobim. Calim usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam rosiile zdrobite si busuiocul (1 lingura).

Timp de fierbere: 10 minute

Se poate servi cu parmezan sau branza rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste trapaneze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tortellini cu branza, conopida si bacon

Postat de panacris

Tortellini cu branza, conopida si bacon

Conopida se desface buchețele, se spală, apoi se pune la fiert în apă clocotită, împreună cu pastele tortellini, cca. 6 minute. L-am pus la treabă pe Multicoocker-ul Laurențiu...

Citeste continuarea

Salata de paste cu feta

Postat de caroline

Salata de paste cu feta

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.  Cand pastele au fiert, le scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2012, 13:24
vreau si cu branza si cu parmezan cu orice
la 09.08.2012, 13:26
o bunatate...am facut pentru prima oara...am fost impresionata
la 09.08.2012, 13:28
eu colectionez retete de paste ca sunt tare la indemana cand e frigierul cam gol asa ca trec la favorite
la 09.08.2012, 13:30
la 09.08.2012, 13:33
super buna, dar nu as papa, as plange 3 zile sa mananc asa caloric ))
dar este o nebunie

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking