Pastitio cu carne de vita

Postat de Bucataras in Spaghete
29 Iul 2019 | 2792 vizualizari
Pastitio cu carne de vita

Pastitio e o reteta greceasca de paste cu carne de vita, asemanatoare cu musacaua si cu lasagna. Ai straturi de paste intre care pui carne tocata, iar deasupra sosul alb bechamel.

Ingrediente

  • 200 g spaghete
  • 600 g carne tocata
  • 1 morcov
  • ceapa tocata
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • supa de legume
  • suc de rosii sau rosii proaspete decojite de pielita
  • 1 lingurita miere de albine
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pt sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 900 ml lapte cald
  • 50 g mozzarella
  • parmezan ras

Mod de preparare

Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica. 

Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea tocata. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi lasa sa se patrunda carnea. Toarna o ceasca de supa de legume sau apa, adauga frunzele de dafin, sarea si piperul.

Cand a scazut sosul, adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pune o lingurita de miere de albine in sos, pentru a lua din aciditatea rosiilor. Mai adauga putina supa si lasa sa mai scada. 

Intre timp fierbe pastele si pregateste sosul bechamel. 

Unge un vas de portelan cu unt si pune un strat subtire de bechamel. Adauga un rand de paste, carnea pregatita si inca un  rand de paste. 

In sosul bechamel ramas amesteca mozzarella data pe razatoare si toarna-l uniform peste paste. Presara si nitel parmezan ras si da tava la cuptor, pana sosul se rumeneste usor. 

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pastitio

Postat de cccris

Pastitio

I parte Se taie ceapa marunt, se toaca carnea si se pun impreuna la calit amestecind mereu pina nu mai e carnea rosie. Se adauga vinul si se lasa 5 min sa fiarba. Se pun rosiile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2019, 16:53
la 29.07.2019, 17:31
Adica ne-ai adus pastile cu vita ?
la 29.07.2019, 17:42
la 29.07.2019, 18:40
Cred că mi-ar plăcea o porție de pastitio...
la 29.07.2019, 18:44
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking