Pastrama de berbecut

Postat de Sim0naWorld in Oaie
19 Noi 2012 | 17477 vizualizari
Pastrama de berbecut

Ingrediente

  • 15 kg carne de pe pulpe si coase de la un berbecut
  • 2 lamai
  • cimbru
  • piper negru
  • sare
  • 5 capatani de usturoi

Mod de preparare

Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un capac si am lasat la macerat.

De aici exista mai multe variante:

1.     -  carnea se poate consuma la cca 24 de ore – cazul nostru

2.      - in mod normal se tine cca 5 zile la macerat

3.    -  dupa macerare, se lasa la uscat, intr-un loc rece si eventual cu vant

4.    -   apoi se poate afuma

In toate cele 4 variante, carnea este absolut delicioasa!!

Prima portie noi am papat-o la cca 24 de ore si a fost foarte buna: frageda, aromata, fara un miros pregnant de oaie.

Reteta in sine este simpla, si o stie toata lume: am pus la prajit carnea in ulei, intorcand-o pe toate partile. Am adugat cca 200 ml vin rosu si am lasat sa scada.

Si asta-i tot!

Va invit la o portie de pastrama, cu o mamaliguta calda si un mujdei clasic!! A, si sa nu uit... si-o canuta de vin rosu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de berbecut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tochitura de berbecut si carnati de oaie la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute

Postat de Bucataras

Tochitura de berbecut si carnati de oaie la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute

 Incinge putin ulei in vasul de aluminiu al lui slow cooker Crock-Pot 6 L Saute si prajeste carnatul proaspat; Adauga putina apa deasupra si pune capacul sa faca putin condens; Scoate-l...

Citeste continuarea

Pastrama de berbecut la tigaie

Postat de claudiaO

Pastrama de berbecut la tigaie

Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2012, 19:56
mai ai sau pot sa ma apuc sa muncesc ceva? ))
la 19.11.2012, 19:56
Asta-i buna Padre?!
la 19.11.2012, 19:56
Dia ) gata!!
la 19.11.2012, 19:58
ce buna eeeeee..vreu si eu
la 19.11.2012, 20:01
Sim0naWorld
19.11.2012, 19:56

Asta-i buna Padre?!
Hai zi ca-i buna sa scapam odata

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking