Ingrediente
- Pentru saramura:
- 2 linguri sare
- 500 ml apa
- 1 lingurita piper boabe
- 1 lingurita mustar boabe Delikat
- 3-4 frunze de dafin
- Pentru crusta si asezonare:
- 1 plic de condimente pentru porc Delikat
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingura rasa boia de ardei iute Delikat
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Intr-un vas in care vom tine carnea in saramura, punem apa si restul ingredientelor. Amestecam cu o lingura pana se topeste sarea. Adaugam in saramura carnea spalata. Acoperim vasul cu folie si-l dam la frigider pentru 36-48 ore. Eu l-am tinut cam o zi si jumatate.
Se scoate carnea din saramura, se lasa sa se scurga apa, se tamponeaza bine cu servetele de bucatarie. De preferat ar fi sa fie lasata la aer 30-40 minute, sa fie bine zvantata.
Intr-un castronel se amesteca condimentele pentru porc cu sarea si boiaua. Se pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt, se stropeste cu ulei si se imbraca in mirodenii. Se freaca usor pentru a patrunde bine condimentele peste tot. Se impacheteaza carnea in hartia de copt, se da la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute. Dupa cele 30 minute, desfacem carnea din hartie si o mai lasam alte 10-15 minute pe treapta de sus a cuptorului, pana prinde crusta. Se lasa sa se raceasca, se feliaza subtire si se serveste dupa preferinte.
Va garantez ca alta carne mai frageda si suculenta nu exista!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|