Pastrama de pui

Postat de merisor67 in Pui
19 Ian 2014 | 9630 vizualizari
Pastrama de pui

Am tot cautat retete de pastrama de pui si am gasit pe la Rux, pe la Vio, dar nu am avut acelesi ingrediente ca ele, asa ca am facut cu ce am avut, dar tare mult le multumesc pentru inspiratie!

Ingrediente

  • 650 gr piept de pui
  • 650 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • condimente: cimbru, busuioc, oregano, boia de ardei dulce(cate un varf de lingurita din fiecare)
  • boabe de mustar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri ketchup

Mod de preparare

Pieptul de pui il filam dar nu prea subtire.

Pulpele le lasam asa cum sunt.

Curatam usturoiul si il pisam impreuna cu sarea, apoi adaugam ulei de masline si frecam pana devine un mujdei spumos.

Adaugam peste usturoi condimentele, otetul balsamic, apa si amestecam bine.

Gustam si potrivim de sare daca mai este cazul. Trebuie sa fie mai sarat decat un mujdei obisnuit.

Asezam carnea intr-un vas cu capac, adaugam saramura peste ea si o amestecam bine sa patrundaingredientele din saramura printre carne, acoperim vasul si il dam la frigider pentru 24 de ore. 

Dupa scurgerea timpului, scoatem carnea din saramura si asezam pulpele de pui peste  fileurile de piept, apoi rulam si legam cu sfoara destul de strans.

Punem rulourile astfel formate intr-un vas termorezistent cu capac, turnam saramura peste ele si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

Pe parcursul timpului, mai intoarcem rulourile de pe o parte pe alta.

Dupa cele 60 de minute, scoatem vasul, scurgem saramura(lasam doar putina pe fundul vasului) si ungem rulourile cu putin ketchup.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute, dar fara capac si la foc mai mic 175-180 grade, apoi intoarcem rulourile pe partea cealalta, le ungem cu ketchup si le mai lasam 10 minute.

Facem aceasta operatie pentru a se rumeni frumos rulada. 

Servim alaturi de muraturi si garnitura dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita

Postat de oanapl

Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita

Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și...

Citeste continuarea

Pizza cu blat Good Food

Postat de gurita_ta2005

Pizza cu blat Good Food

Intr-un castron inalt, punem faina,drojdia, malaiul si sarea mare. Punem uleiul de masline, treptat punem apa si amestecam usor pana devine un aluat moale, se acopera si se da deoparte 15...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2014, 21:05
buna buna
la 19.01.2014, 21:07
maine dimineata imi fac aparitia la usa
la 19.01.2014, 21:08
si eu ti-as multumi daca mi-ai trimite si mie o portie! ce ar merge cu vinul asta )
la 19.01.2014, 21:08
O bunatate !
la 19.01.2014, 21:09
Iubitico, stai la tine acasa ca s-a papat toata ))

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking