Ingrediente
- 2 pastravi cca 600 g
- 1 vanata mica
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 dovlecel mic
- 6 ciuperci brune
- 6 ciuperci albe
- 1 rosie
- sare
- piper
- lamaie
- 20 ml ulei
Mod de preparare
Mai intai, mergem si ''pescuim'' pastravul din bazinul de la piata, apoi il curatam crestandu-l pe burta, il spalam bine si-l stergem cu un servetel, apoi ii presaram sare si piper.
Apoi ne apucam de frigarui, spalam legumele, le taiem bucatele potrivite, ciupercile le lasam intregi pentru ca le-am ales mici. Intr-un castron, punem uleiul, sare si piper si tavalim toate legumele, apoi le asezam pe frigarui, alternand legumele.
Imbracam o tava in hartie de copt, folosim hartia de copt o parte care vine in tava si una care acopera tava, asezam papstravii si frigaruile in tava, acoperim bine cu hartia de copt, pliind pe margine hartia, sub hartie turnam un pahar de apa, bagam tava la cuptor la foc mic, cca. 1 ora.
Cand sunt gata, le asezam pe un platou sau un vas de yena, servim cu lamaie. Sa aveti pofta, eu stiu sigur ca cine a mancat din el a avut pofta.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu frigarui de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|