Pastrav cu sos bechamel si ciuperci

Postat de ela in Pastrav
27 Noi 2010 | 13692 vizualizari
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci

Ingrediente

  • 2 pastravi(1kg)eviscerati
  • 4-5 linguri de faina pt prajit pesrele,
  • 50 gr faina pt sos,
  • 4-5 linguri de unt sau de ulei pt prajit,
  • 40 gr unt pt sos,
  • 200 gr ciuperci proaspete,
  • 200 gr smantana grasa,
  • 200 ml lapte,
  • usturoi,
  • piper,
  • sare,
  • patrunjel,
  • suc de lamaie,
  • 1 plic condimente peste,
  • 2 linguri ulei de masline pt saramura,
  • 1 lingura otet balsamic ,
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Curatam pastravii de solzi si ii spalam,ii taiem in doua sau ii lasam intregi.Din 2 linguri de ulei de masaline,otetul balsamic si plicul de condimente facem o saramura cu care ungem pestele pe ambele parti si apoi il lasam la rece o ora.

Punem la topit 40 gr unt,adaugam faina,amestecand rapid sa nu se faca cocoloase,apoi adaugam smantana diluata cu laptele in prealabil si lasam la foc incet sa fiarba vreo 15minute,amestecand mereu sa nu se prinda.Adaugam vinul,sarea,piperul,sucul de lamaie (dupa gust).

Spalam ciupercile cu apa fierbinte si le curatam de coaja,apoi le taiem felii si le adaugam in sos si lasam pe foc inca cateva minute.Oprim focul si adaugam putin patrunjel tocat marunt.

Pastravul il dam prin faina si il prajim in unt sau ulei,dupa preferinte.Se scoate pe o farfurie.Il stropim cu zeama de lamaie si verdeata.

Servim pestele cu sos cu cartofi natur si salata de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos bechamel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Plachie de peste

Postat de gabrielacuisine

Plachie de peste

Se spala si se curata legumele. Taiem felii ardeii iar ceapa solzisori si le inabusim in ulei pana se inmoaie cu un praf de sare. Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate si foaia de dafin si...

Citeste continuarea

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

Postat de Constelatialeu

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

Se cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si  ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2010, 00:58
PASTRAV "SU"BUN DE TOT
la 27.11.2010, 01:02
am scris in graba,sa nu ma prinda Cristi la net
la 27.11.2010, 01:04
eu nu mor dupa peste dar ...m-as baga in farfuria ta putin
la 27.11.2010, 01:04
DAI SOMNIFER
la 27.11.2010, 01:05
imi place pastravu de numahai targe o fuga pana la mine sa-mi aducioricum Cristi doarme acuma

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking