Ingrediente
- pastrav,
- cartofi pentru piure ,
- 2 rosii mari ,
- 100 grame mazare,
- un ardei iute rosu,
- 50 grame de seminte de pin,
- o tija de telina,
- 2 cepe echalote,
- sare de mare,
- piper proaspat macinat,
- amestec italian de ierburi aromate ( busuioc, salvie, rosii uscate, patrunjel, cimbru verde) ,
- 2 linguri de ulei de masline,
- 50 ml vin alb.
Mod de preparare
Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa 10 minute se adauga si mazarea verde si se lasa inca 3-4 minute. Se curata cartofii, se zdrobesc cu furculita impreuna cu jumatate din mazare, se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper, o ceapa echalote tocata fin, mazarea boabe ramasa si o jumatate de rosie tocata marunt . Se asezoneaza dupa gust cu ierburi aromate si gata, aveti un écrase de cartofi extrem de aromat si generos.
Pastravul se face la gratar intr-o tava plata fara striatii, pentru a evita ca pielea sa se desprinda. Secretul meu este sa inching bina tava inainte fara ulei , sa adaug o lingura de ulei de masline si apoi pestele atunci cand sfaraie tigaia.Il asezonez dupa aceea ca sa obtin o crusta crocanta si pielea sa nu se inmoaie din cauza sarii.
Sosul se realizeaza simplu: intr-o tigaie neaderenta se pune un strop de ulei de masline, ceapa échalote tocata fin si tija de telina taiata cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie cu putina sare de mare si adaugam ardeiul iute tocat marunt , vinul alb ( la reteta aceasta merge un vin mediu dulce nu foarte sec pentru a balansa iuteala ardeiului iute) si ierburile aromate. Dupa aceea se adauga semintele de pin si rosia curatata si taiata cubulete, scopul este ca toate sa ramana crocante dar aroma lor sa se intrepatrunda totusi. Se asezoneaza la final dupa gust cu sare si eventual piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|