Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Postat de Sylvia in Pastrav
7 Oct 2013 | 8352 vizualizari
Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Va prezint o reteta simplu de facut ( in mai putin de 20 minute ) si extrem de delicioasa.Prezentarea desi pare pretentioasa este extrem de simpla .

Ingrediente

  • pastrav,
  • cartofi pentru piure ,
  • 2 rosii mari ,
  • 100 grame mazare,
  • un ardei iute rosu,
  • 50 grame de seminte de pin,
  • o tija de telina,
  • 2 cepe echalote,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • amestec italian de ierburi aromate ( busuioc, salvie, rosii uscate, patrunjel, cimbru verde) ,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb.

Mod de preparare

Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa 10 minute se adauga si mazarea verde si se lasa inca 3-4 minute. Se curata cartofii, se zdrobesc cu furculita impreuna cu jumatate din mazare, se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper, o ceapa echalote tocata fin, mazarea boabe ramasa si o jumatate de rosie tocata marunt . Se asezoneaza dupa gust cu ierburi aromate si gata, aveti un écrase de cartofi extrem de aromat si generos.

Pastravul se face la gratar intr-o tava plata fara striatii, pentru a evita ca pielea sa se desprinda. Secretul meu este sa inching bina tava inainte fara ulei , sa adaug o  lingura de ulei de masline si apoi pestele atunci cand sfaraie tigaia.Il asezonez dupa aceea ca sa obtin o crusta crocanta si pielea sa nu se inmoaie din cauza sarii.

Sosul se realizeaza simplu: intr-o tigaie neaderenta se pune un strop de ulei de masline, ceapa échalote tocata fin si tija de telina taiata cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie cu putina sare de mare si adaugam ardeiul iute tocat marunt , vinul alb ( la reteta aceasta merge un vin mediu dulce nu foarte sec pentru a balansa iuteala ardeiului iute)  si ierburile aromate. Dupa aceea se adauga semintele de pin si rosia curatata si taiata cubulete, scopul este ca toate sa ramana crocante dar aroma lor sa se intrepatrunda totusi. Se asezoneaza   la final dupa gust cu sare si eventual piper.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Pastrav cu legume la cuptor

Postat de Bucataras

Pastrav cu legume la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 11:52
Bun tare
la 07.10.2013, 11:52
Arată frumos, foarte frumos, păstrăvul gătit de tine Silvia. Iar detalierea modului de preparare îndeamnă la lucru, la lucru şi la mâncat.
Super!
la 07.10.2013, 12:10
Grozav!
la 07.10.2013, 12:18
bun bun
la 07.10.2013, 12:28

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking