Pastrav la gratar

Postat de mamaieelena in Pastrav
25 Mar 2011 | 9350 vizualizari
Pastrav la gratar

Ingrediente

  • 2 pastavi
  • Saramura:
  • 2 rosii proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 legatura de marar proaspat
  • 3-4 buc.de ardei iute (eu am folosit de la borcan consevati din gradina de cu toamna)
  • 1 lingura cu sare
  • putin maghiran uscat
  • piper pisat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4-5 cartofi fierti pentru garnitura

Mod de preparare

Spalati bine pestii si tamponati cu hartie prosop, sarati si piperat .

Am pus gratarul de fonta pe ochiul de aragaz si l-am lasat sa se incinga f bine ca sa nu se lipeasca pestele si cand am vazut ca s-a albit carnea dedesubt am intors pestele pe partea cealalta.

Iintre timp am pus apa la fiert pt saramura. Cand a clocotit am pus sarea, piperul, maghiranul, rosiile maruntite ,ceapa si morcovul am pus si uleiul. Pestele este gata pe ambele parti s-a rumenit si il asez intr-un vas dreptunghiular ca sa aibe suficient spatiu si cu saramura clocotind o pun peste peste si tot atunci pun si mararul tocat marunt :imediat il acopar cu folie de aluminiu si se poate servi in 5 minute cu o garnitura de cartofi fierti, alaturi de un vin alb bun.Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav la gratar

Postat de mihaelar63

Pastrav la gratar

Pastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste...

Citeste continuarea

Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

Postat de Alina26

Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 16:13
la 25.03.2011, 16:16
bun pestele vreau si eu
la 25.03.2011, 16:20
[GUSTOS!!!
la 25.03.2011, 16:29
ce bn arata da eu vin cand faci file
la 25.03.2011, 16:44
multumesc cris

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking