Pastrav curcubeu picant -crocant

Postat de mihaelar63 in Pastrav
2 Dec 2019 | 2688 vizualizari
Pastrav curcubeu picant -crocant

 Daca  intalnesti un peste si vrei sa-ti dai seama ca-l placi, te uiti in ochii lui :D . Un peste proaspat trebuie sa aibe ochii clari si bronhiile de o culoare rosie frumoasa, vie. Daca ochii au devenit laptosio, pestele nostru a parasit apa cam de multisor. Imi place pastravul, gustul lui nu foarte pronuntat si nu in ultimul rand ca, dintr-o miscare l-ai curatat de oase. Daca ramane vreunul nu este o tragedie, oasele pastravului sunt ca niste firicele fine si nu fac rau.  

Ingrediente

  • 2 pastravi curcubeu [a cate 300 gr]
  • 2 crengute de oregano verde
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri sos habanero-ardei iuti mexicani
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita harisa-pasta arabeasca de usturoi cu ardei iute
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • lamaie

Mod de preparare

  1. Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine.
  2. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti .
  3. Se sareaza binepestele si se unge cu boia , harisa ,pudra de usturoi  ulei de masline si sos habanero .
  4. Lasati pastravul sa se marineze macar doua ore la rece .
  5. Transferati pestele intr-o tava in care ati pus hartie de copt.
  6. Sub fiecare pastrav se pune cate o crenguta de oregano verde .
  7. Se da pastravul la cuptor timp de 20 minute .
  8. Cand incepe sa se rumeneasca se stropeste cu otet balsamic .
  9. Astfel veti obtine o crusta crocanta .
  10. Mai lasati sa se coaca pe functia de grill superior .
  11. Serviti pastravul curcubeu cat este cald , alaturi de felii de lamie si garnitura ,sau salata preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav curcubeu picant -crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Malasolca a la Bia

Postat de gurita_ta2005

Malasolca a la Bia

Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...

Citeste continuarea

Salata cu pastrav afumat

Postat de Constelatialeu

Salata cu pastrav afumat

Mai intai curatam cartofii si morcovul,apoi cartofii ii taiem cubulete potrivite iar morcovul rondele.Ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 02.12.2019, 18:21
E prins după ploaie?
la 02.12.2019, 18:29
Asa mic e curcubeul asta ?
la 02.12.2019, 18:37
bun bun
la 02.12.2019, 18:37
Da , Merisor )
la 02.12.2019, 18:38
Cleme , conform portioarei

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking