Pastrav si salau la cuptor

Postat de mihaelar63 in Pastrav
25 Ian 2016 | 14283 vizualizari
Pastrav si salau la cuptor

Pestele nu lipseste din congelatorul meu. Nu scap ocazia sa ma aprovizionez de cate ori gasesc un peste de calitate. prietenii, rudele ce vin in vizita stiu ca la mine pot servi un peste bun. De aceasta data am pus la cuptor pastrav si o bucata de salau.

Ingrediente

  • 6 pastravi [ 250-300 g / buc. ] -curatati
  • 600 g salau curatat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1 linguta sare Himalaya
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 6 catei usturoi pisati
  • 6 linguri ulei de susan
  • 6 crengute cimbru proaspat
  • 150 g unt
  • 2 pahare bere
  • 2 lamai
  • patrunjel verde
  • ridichi rosii

Mod de preparare

  1. Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute.
  2. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi.
  3. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora.
  4. Asezati pestii intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
  5. In fiecare pastrav se pune cate o crenguta de cimbru proaspat si o bucatica de unt.
  6. Se toarna berea in tava.
  7. Se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul incalzit timp de 15 minute.
  8. Se scoate folia si se lasa  sa se rumeneasca pestii inca 15-20 minute.
  9. Serviti  pestele asezat estetic pe un platou  decorat cu lamaie, patrunjel verde si ridichi rosii.
  10. Ca si garnitura am avut legume sotate.
  11. Bieinteles langa peste trebuie si un pahar de vin alb bun.
  12.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav si salau la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Malasolca a la Cleme

Postat de Constelatialeu

Malasolca a la Cleme

Mai intai am fost la pescuit, in piata la Pastravaria de la Valea Doftanei (n-am avut aparatul la mine sa-i fotografiez cum inotau in acvariu), am ales doi pastraviori de cca 500 g, de lene am...

Citeste continuarea

Pastrav cu legume la cuptor

Postat de Bucataras

Pastrav cu legume la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2016, 04:14
delicios
la 26.01.2016, 06:01
Ce dazmat la Misulica-n ograda...
la 26.01.2016, 06:42
m-as muta la tine,Miha! Gatesti fix pe gustul meu. Mai ales pestele ci ciorbele
la 26.01.2016, 08:20
tare gustos
la 26.01.2016, 08:24
Mamaaaaaa ce de bunaciune faci!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking