Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Pui
20 Oct 2010 | 5856 vizualizari
Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 4-5 pulpe de pui
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov mai mare
  • 6 catei usturoi
  • piper
  • sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • boia de ardei dulce
  • o canita vin rosu
  • 1 lingura pasta de tomate

Mod de preparare

Pulpele se spala bine si se indeparteaza tot puful de pe ele si se taie in doua. Cartofii se curata,se spala si se taie in sase sau in patru. Morcovul se curata,se spala si se taie rondele. Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam. Peste el se pune sare,piper,mustarul , boia si ulei. Frecam bine totul pana iese ca o pasta. Adaugam si vinul si omogenizam toate. Turnam acest amestec cu usturoi peste pulpe. Le lasam in acest bait circa 30 de minute, apoi le  asezam intr-o tava.

Deasupra facem un asternut din feliile de cartofi si rondele de morcov peste care presaram putina sare. Acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins. Amestecam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa. Dupa vreo 25 de minute scoatem tava si turnam pasta peste pulpe. Mai lasam 15-20 minute tava la cuptor dar de data aceasta neacoperita.

Scoatem tava din cuptor si serviti cu muraturi,o salata sau orice doriti. La noi s-a mancat cu floricele de mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu legume in sos de smantana

Postat de mirela0911

Pui cu legume in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba. Se...

Citeste continuarea

Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 20.10.2010, 20:42
prima! usturoi,condimente,pulpite de puiyami
la 20.10.2010, 20:59
Un copanel as manca si eu.
la 20.10.2010, 21:17
ce frumos ai facut floricelele de mamaliga..............bun tare ce ai preparat tu..............
la 20.10.2010, 21:21
si eu vreauuuu
la 20.10.2010, 21:52
5 furci Rocsi frumoase pulpe

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking