Pate aromat

Postat de ana in Ficat
30 Iun 2010 | 4664 vizualizari
Pate aromat

De cand a postat Gaby pateul acela delicios am tot stat cu gandul la el ,ieri am pus retata in aplicare.Este deosebit!Multumesc Gabitzule

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pasare
  • 60 gr unt
  • 1 si 1/2 lingurita de busuioc
  • sare
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr stafide
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Spalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,apoi ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul,usturoiul si smantana , ii mai lasam pe foc cca 1 minut.
Stafidele  le clocotim in vin la microunde sau pe aragaz pana se umfla.
Rasturnam cratita cu ficatei cu tot ce mai au in cana de blender si mixam pana obtinem o crema fina ,adaugam 2 linguri din vinul in care au fiert stafidele si sare dupa gust.
Asamblam:In diverse vase ,forme...tapetam fundul vasului cu stafide apoi adaugam pasta .O dam la rece pentru cateva ore sau pentru a 2-a zi.
Este un pate excelent ,aromat.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de ficat aromat cu stafide

Postat de adnia

Pate de ficat aromat cu stafide

  Mod de preparare: 1. Se pun stafidele la hidratat in vin.Din acestea, se vor folosi in reteta doar 30 g, restul se opresc pentru decor.Vinul ramas in urma deshidratarii stafidelor se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 09:58
la 30.06.2010, 10:01
vin sa gust si de aici da ce bine arata
la 30.06.2010, 10:05
Am gustat de la Gaby, acum vreau si de la tine! Trebuie sa-mi fac si eu!
la 30.06.2010, 10:09
Miha @Lia multumesc@Julie
la 30.06.2010, 10:21
ar da bine si pe paine prajita...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking