Pate de casă

Postat de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri
15 Mai 2015 | 4972 vizualizari
Pate de casă

Nu prea suntem mâncători de pate. Mă refer la cel de pe rafturile hipermarketurilor. Desigur, știți cu toții ce conține și mai ales ce nu conține acesta. Ficatul e doar o umbră în majoritatea conservelor, șoricii, grăsimile și aditivii, luându-i locul fără excepție. Azi vă propun să-ncercați și voi pateul din ficat de pui, pregătit acasă. Este pufos, are un gust desăvârșit și bineînțeles, nu conține conservanți. Este minunat pentru un mic dejun cu legume de sezon sau chiar pentru sandwichul copilului atunci când merge la școală.

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • o ceapă roșie
  • un cățel de usturoi
  • 4 ouă
  • 150 ml ulei de măsline
  • 150 ml lapte integral
  • 250 g smântână integrală
  • o linguriță cu sare roz

Mod de preparare

   Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul.

   Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de sânge. L-am pus într-un castron încăpător împreună cu ouăle și ceapa tăiată grosier.

   Le-am tocat cu ajutorul mixerului vertical până când s-au omogenizat. În compoziția obținută am adăugat uleiul, laptele și smântâna încorporându-le tot cu ajutorul mixerului.    Am umplut borcanele pregătite în prealabil și le-am așezat într-o oală pe fundul căreia am pus un prosop de bucătărie. Am umplut cu apă până la nivelul gâtului borcanului și am pasteurizat pateul timp de o oră și jumătate la foc mic.  Am scos borcanele pe un prosop curat așezându-le cu capacul în jos ( la fel ca și la murături ). Le-am acoperit și am lăsat pateul să se răcească.

   Păstrăm pateul la frigider sau în cămara răcoroasă. Va rezista în jur de 3-4 săptămâni. 

   Sper să-l pregătiți și voi și să vă placă! 

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Postat de Bucataras

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți...

Citeste continuarea

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2015, 20:39
Foarte buna reteta! O stiu, ca am facut-o si eu dupa http://www.caietulcuretete.com/2014/09/pate-din-ficat-de-pui.html
la 15.05.2015, 20:43
E altă rețetă.
la 15.05.2015, 20:45
bun bun
la 15.05.2015, 20:46
Mulțumesc, Țițu!
la 15.05.2015, 20:48
Il fac si eu zilele astea

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking