Ingrediente
- Ingrediente Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos
- 550 g ficat de pui
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 galbenusuri fierte tari
- 80 g unt de 65% grasime
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
- 10 boabe de piper
- piper macinat
Mod de preparare
Cum se prepara Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos
Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute.
Il curatam de pielite cu grija, il spalam pentru ultima data.
Il punem intr-o cratita, adaugam ceapa curatata si taiata pe jumatate.
Punem si catelul de usuroi curatat, sare, boabele de piper si foile de dafin.
Acoperim totul cu apa, punem pe foc.
Cand se formeaza spuma, o luam cu ajutorul unei palete si lasam sa fiarba 30 de minute.
Dupa ce ficatelul a fiert, il trecem pe sub un jet de apa calduta, il scurgem bine si il lasam sa se raceasca.
Ficatul rece il punem la robot, impreuna cu ceapa, untul de la temperatura camerei, galbenusurile trecute prin razatoarea mica, mixam pana obtinem o pasta.
Punem sare si piper dupa gust, mustarul si cimbrul.
Mixam pentru ultima data.
Vom obtine un pate cremos. Mi-a iesit 550 g din aceasta cantitate.
Il punem intr-o caserola si il dam la rece.
Daca vreti sa il pastrati mai multe zile, il impartiti in mai multe caserole, iar deasupra puneti putin ulei de masline sau unt topit.
Sa il incercati pentru ca merita.
Poti folosi acest pate pentru a face Oua umplute cu pate, Placinta cu pui si pate de ficat sau poti alege sa prepari varianta de Pate de casa cu ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|