Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
5 Noi 2015 | 39745 vizualizari
Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

De foarte mult timp ma gandesc sa fac un pate de casa. Nu sunt o mare consumatoare de pate, destul de rar se intampla sa iau unul sa mananc. Acum am preferat sa fac in casa, sa stiu eu ce pun in el, macar sa il testez. Pentru mine a fost o incercare cam grea, nu ca e grea reteta, ci din cauza faptului ca eu nu mananc ficat sau alte organe. Sincer, mi-a placut mult ceea ce a iesit si gustul, consistenta, tot. Chiar merita facut atunci cand aveti pofta si sa renuntati definitiv la cel din comert. M-am inspirat de la Laura Adamache, mi s-a parut ca este o reteta mai pe placul meu si usor de executat, doar am facut mici adaptari dupa gustul meu. Multumesc Laura! Pentru Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficat de pui, ceapa, usturoi, galbenusuri, mustar, unt si condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos
  • 550 g ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 galbenusuri fierte tari
  • 80 g unt de 65% grasime
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • 10 boabe de piper
  • piper macinat

Mod de preparare

Cum se prepara Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute.
Il curatam de pielite cu grija, il spalam pentru ultima data.
Il punem intr-o cratita, adaugam ceapa curatata si taiata pe jumatate.
Punem si catelul de usuroi curatat, sare, boabele de piper si foile de dafin.
Acoperim totul cu apa, punem pe foc.
Cand se formeaza spuma, o luam cu ajutorul unei palete si lasam sa fiarba 30 de minute.
Dupa ce ficatelul a fiert, il trecem pe sub un jet de apa calduta, il scurgem bine si il lasam sa se raceasca.

Ficatul rece il punem la robot, impreuna cu ceapa, untul de la temperatura camerei, galbenusurile trecute prin razatoarea mica, mixam pana obtinem o pasta.
Punem sare si piper dupa gust, mustarul si cimbrul.
Mixam pentru ultima data.

Vom obtine un pate cremos. Mi-a iesit 550 g din aceasta cantitate.
Il punem intr-o caserola si il dam la rece.
Daca vreti sa il pastrati mai multe zile, il impartiti in mai multe caserole, iar deasupra puneti putin ulei de masline sau unt topit.
Sa il incercati pentru ca merita.

Poti folosi acest pate pentru a face Oua umplute cu pate, Placinta cu pui si pate de ficat sau poti alege sa prepari varianta de Pate de casa cu ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Postat de oanapl

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia...

Citeste continuarea

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Postat de Oana

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Nu am dat cantitati exacte, pune cat si ce iti place :) Mai intai unge foile de tortilla cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco, apoi rade deasupra cascaval Sofia, picura putin sos pesto...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2015, 20:10
Am tot zis ca fac si eu, dar sunt cam lenesa...
la 05.11.2015, 20:11
ce bn arata sigur e delicios
la 05.11.2015, 20:15
E asa de bun, ar trebui sa mai fac si eu!
la 05.11.2015, 20:15
bun bun
la 05.11.2015, 20:34
Cleme, nu ai nevoie de mult timp pentru reteta asta

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking