Pate de ficat de pui

Postat de cristina1985 in Ficat
28 Dec 2018 | 3251 vizualizari
Pate de ficat de pui

Ingrediente

  • 400 g ficat de pui
  • 300 g ceapa alba
  • 1 lg-ta sare
  • 2 lg-te piper
  • 1/2 lg-ta nucsoara
  • 1 lg-ta cimbru
  • 75 g unt
  • Pentru sotat:
  • 25-50 g unt sau ulei, ulei cocos (1 lg-ta)

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe  20 minute. Se adauga ficatul ,curatat de pielite si se fierbe,  pana este facut. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru,nucsoara .Lasati sa se evapore apa (puteti mari flacara) si  adaugati 25 g unt, sau ulei, sau ulei cocos (fara gust si miros) .Eu am folosit ulei de cocos pentru rumenire .Caliti putin ficateii cu ceapa, dupa care  lasati la racit. 

Se pun in blender, se fac pasta , apoi se adauga untul  in doua transe si se continua pasarea. Va rezulta un pate fin, care trebuie tinut la frigider 1-2 ore. Cine doreste , poate topi putin unt si sa-l toarne peste pate, pentru a rezista mai mult. 

Eu prefer pateul moale,la temperatura camerei,de aceea nici nu a rezistat mult (m-am si servit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Postat de Bucataras

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți...

Citeste continuarea

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2018, 17:49
la 28.12.2018, 18:00
la 28.12.2018, 18:14
Ce-mi place!
la 28.12.2018, 18:19
Multumesc!
la 28.12.2018, 18:21

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking