Pate de linte indian

Postat de crissvalentina in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2013 | 4619 vizualizari
Pate de linte indian

Acest pateu e dlicios. E bun si pentru micul dejun cat si pentru cina nefiind greu pentru stomac.

Ingrediente

  • 200 g linte verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei iute verde
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita turmeric
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 mana patrunjel verde proaspat

Mod de preparare

Lintea se pune la inmuiat vreo 3-4 ore. Dupa ce s-a inmuiat se scurge de apa se spala si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert bine, scurgeti-o  si lasati-o sa se racoreasca bine. Pastrati putin din zeama  pentru partea finala.

Ceapa o tocam marunt la fel ghimbirul si aredeiul iute. Uleiul il punem la incins intr-o tigaie si cand s-a incins punem lingurita de chimen lasand la foc mic 15 secunde ca sa pocneasca putin. Adaugati ceapa,ghimbirul si ardeiul iute si se caleste 5 minute. Adaugati lintea fiarta si presarati sarea, turmericul si coriandrul. Amestecati bine, puneti capacul si lasati 5 minute la foc mic. 

Dupa 5 minute adaugati garam masala si patrunjelul. Amestecati bine si dati deoparte de pe foc. 

Lasati sa se racoreasca 15 minute. Puneti lamaia dupa care mixati bine in blender adaugand din zeama in care a fiert pana ce obtineti o pasta fina, de consistenta care vi se pare ideala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte indian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placintele cu ficatei

Postat de gicuta69

Placintele cu ficatei

Umputura: Ceapa tocata marunt  o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat. Cand lichidul a scazut...

Citeste continuarea

Parjoale preparate rapid

Postat de Patricia_Iordache_79

Parjoale preparate rapid

Curatam de coaja legumele si le spalam. Punem toata carnea intr-un vsa incapator. Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine. Punem in robotul de bucatarie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2013, 20:32
ce idee faina, merita incercat pateul acesta bun
la 18.04.2013, 06:52
la 18.04.2013, 08:10

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking