Pate de peste

Postat de Sasha1 in Aperitive / Garnituri
21 Mar 2014 | 22305 vizualizari
Pate de peste

Ingrediente

  • 10 kg peste ( caras , platica, rosioara,fileu de singer)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 300 ml ulei
  • 100 ml otet
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • boia de ardei iute
  • sare

Mod de preparare

Curatam pestele de solzi si intestine,le spalam bine si le punem la fiert cu cateva foi de dafin, un praf de sare , piper boabe si 50 ml otet ,la foc mic.

Curatam radacinoasele si ceapa. Radacinoasele se dau pe razatoare mica. Ardeii in coacem, ii curatam de coaja si seminte, apoi le tocam cuburi mici.

Cand pestele a fiert,il scoatem din apa si-l lasam la racit. Incingem o tigaie cu ulei, calim ceapa taiata marunt,cand devine sticloasa adaugam radacinoasele si ardeiul copt,le lasam la calit, apoi adaugam un polonic din supa de peste si lasam sa fiarba cam 15 minute. 

Curatam pestele de oase si il dam prin masina de tocat. Amestecam prajeala cu pasta de peste , adaugan oteul, sare , piper si boia dupa gust.

Daca vrem sa le pastram pentru mult timp  le punem in borcane , le sigilam bine si le serilizam la foc pentru 1h jumatate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de peste

Postat de Ksenya

Pate de peste

  Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici...

Citeste continuarea

Pate de somon

Postat de Bunica

Pate de somon

Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara. Tocam mararul si patrunjelul marunt. Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2014, 21:54
la 21.03.2014, 22:01
Foarte bun
la 21.03.2014, 22:19
bun bun
la 21.03.2014, 22:37
:bd
la 21.03.2014, 23:38

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking