Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
5 Dec 2014 | 12612 vizualizari
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită

Am poftit zilele astea la pate-ul lui Gaby;) Zis și făcut ;! După ce m-a apucat de treabă mi-am dat seama, că mai postasem o rețetă asemănătoare, în urmă cu ceva timp;) Așa că, a trebuit să-i aduc revizuiri;) Zis și făcut! Mulțumesc Gaby pentru idee :-*

Ingrediente

  • Ficăței de pui 300 g,
  • Vin alb demisec de Ostrov 100 ml,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • Boia dulce de ardei 1/2 linguriță,
  • Nucșoară rasă 1/3 linguriță,
  • Unt grăsime 60 % 100 gr,
  • Sare iodată după gust,
  • Piper proaspăt măcinat după gust,
  • Untură de gâscă 2 linguri,
  • Muștar cu ierburi 2 linguri

Mod de preparare

Ficățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute. După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată mărunt, lăsându-se încă vreo 2 minute la gătit. Apoi se stinge cu vinul și se lasă la gătit, până ce se evaporă vinul, dar atenție să mai rămână puțin sos în vas. Se asezonează de sare, piper, nucșoară, boia și muștar, apoi toată compoziția, se transfer în vasul unui bleneder, sau mixer și se mixează până ce se obține un amestec fin. Untul moale se amestecă cu pasta rece, până ce se omogenizează. Se depozitează în caserole de sticlă la rece și se servește pe felii de pâine, acompaniate de castraveți sau ceapă roșie.

Spor și poftă bună! ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chec aperitiv cu branza si loboda

Postat de simona72

Chec aperitiv cu branza si loboda

Mixam albusurile cu sare pana obtinem o bezea tare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire ca la maioneza. Iaurtul lasat la temperatura camerei il adaugam in 2-3 transe la...

Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de caroline

Legume la cuptor

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2014, 19:18
la 05.12.2014, 19:20
bun!
la 05.12.2014, 19:20
;-bd
la 05.12.2014, 19:24
Buna varianta asta...dar trebuie sa o gust...
la 05.12.2014, 19:26
Cleme, urcăte în tren Mai am jumate de caserolă

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking