Pate din ficatei de pui

Postat de RODIMUR in Ficat
13 Feb 2018 | 3818 vizualizari
Pate din ficatei de pui

De obicei făceam pateul de casă din ficăței de pui, fierți, în prealabil, dar de această dată i-am prăjit, considerând că astfel nu se mai pierde gustul lor, prin fierbere. E adevărat, așa este mai puțin dietetic, dar mult mai bun și mai gustos! Am preparat pateul simplu, fără pătrunjel, sau ouă fierte, ca să nu-i schimb gustul. De asemenea, nu am folosit smântână, pentru că vreau ca pateul să fie consistent și legat, nu lichid. Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o porție suficientă pentru două zile.

Ingrediente

  • 250 grame de ficăței de pui
  • 1 ceapă galbenă
  • 50 grame de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano măcinat
  • cimbru măcinat

Mod de preparare

Se pune uleiul și untul la topit în tigaie, la foc mic.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, în ulei și o jumătate din cantitatea de unt, numai atât cât să se înmoaie și să devină trasparentă.

Ficățeii se curăță de nervuri și de grăsimi, se spală bine, se scurg de apă, după care se pun la prăjit în tigaie, peste ceapă. Se adaugă și usturoiul pisat mărunt, cimbrul și oregano.

Când ceapa s-a înmuiat, iar ficățeii sunt pătrunși, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcorit.

Când ficățeii s-au răcorit bine, se adaugă sare și piper după gust, restul de unt, după care se amestecă și se mixează fin.

Când compoziția este omogenă și fină, se oprește mixarea și se pune pateul de ficat într-un recipient. Se decorează și se acoperă cu folie alimentară, până la consumare. 

Pateul de ficăței de pui se ține la frigider și se consumă în două-trei zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pate din ficat de pui

Postat de licurici_lra

Pate din ficat de pui

  Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte. Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti....

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu pate din ficatei de pui

Postat de RODIMUR

Aperitiv oua umplute cu pate din ficatei de pui

Se prepară pateul de ficăței de pui după cum urmează: /www.bucataras.ro/retete/pate-din-ficatei-de-pui-85704.html Se fierb 4 ouă tari, se lasă să se răcească, se curăță de coji...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2018, 23:13
Bun pateu Imi place cu oregano De peste 10 ani cand imi este pofta imi prepar eu pateul
la 14.02.2018, 06:28
la 14.02.2018, 06:56
Mulțumesc frumos, Mihaela! Într-adevăr, pateul preparat acasă este mult mai bun, iar unele condimente îi dau o savoare aparte. Îmi plac condimentele, dar le folosesc cu măsură, ca să nu acopere gustul ingredientului principal.
la 14.02.2018, 06:57
Mulțumesc frumos, Diana!
la 14.02.2018, 07:46
Foarte bun, si noua ne place, cel preparat în casa!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking