Ingrediente
- 250 grame de ficăței de pui
- 1 ceapă galbenă
- 50 grame de unt
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 cățel de usturoi
- sare
- piper
- oregano măcinat
- cimbru măcinat
Mod de preparare
Se pune uleiul și untul la topit în tigaie, la foc mic.
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, în ulei și o jumătate din cantitatea de unt, numai atât cât să se înmoaie și să devină trasparentă.
Ficățeii se curăță de nervuri și de grăsimi, se spală bine, se scurg de apă, după care se pun la prăjit în tigaie, peste ceapă. Se adaugă și usturoiul pisat mărunt, cimbrul și oregano.
Când ceapa s-a înmuiat, iar ficățeii sunt pătrunși, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcorit.
Când ficățeii s-au răcorit bine, se adaugă sare și piper după gust, restul de unt, după care se amestecă și se mixează fin.
Când compoziția este omogenă și fină, se oprește mixarea și se pune pateul de ficat într-un recipient. Se decorează și se acoperă cu folie alimentară, până la consumare.
Pateul de ficăței de pui se ține la frigider și se consumă în două-trei zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|