Ingrediente
- 200 grame de naut fiert
- cozile de la o ceapa verde
- 2-3 rosii uscate rehidratate
- putin patrunjel verde
- fulgi de ardei iute optional
- sare
- piper
- o lingura ulei masline
Mod de preparare
Prepararea este extrem de simpla, se pun intr-un bol mai inalt nautul fiert ( eu fierb mereu mai mult si il pastrez in cutii in frigider ) care se poate folosi si din conserva , ceapa verde taiata rondele, rosii uscate rehidratate taiata fasii , sarea, piperul si o lingura de ulei de masline.
Se mixeaza cu un blender plonjant utilizandu-se funcia pulse pentru a controla viteza, se fac cateva serii de pulsatii pana obtineti consistenta dorita. La final adaugam cativa fulgi de redi iute si patrunjelul maruntit si amestecam cu o lingura ca sa nu facem pasta si verdeata. Daca compozitai este prea vascoasa se poate adauga o lingura sau doua de apa ca sa nu fie prea mult ulei.
Ierburile aromatice se pot schimba dupa gust este excelent si cu busuioc si cu tarhon verde, in functie de preferinte.
Va doresc pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|