Pateu cu ficatei de pui -de casa

Postat de mihaelar63 in Ficat
12 Apr 2018 | 2553 vizualizari
Pateu cu ficatei  de pui -de casa

 Cred ca au trecut multi ani, vreo 15, de cand nu mai cumpar pateu de ficat. Il prepar singura in gospodarie. De data aceasta am avut ficatei de pui  de la puii primiti de la soacra mea. Pui adevarati crescuti cu hrana adevarata. Pentru gustul mai deosebit am folosit condimentul meu preferat : mix de condimente cajun. Cel mai simplu ,,suvenir'' de achizitionat cand sunt in vacanta, este un condiment mai deosebit, un ceai, o cafea. Cand ajung acasa, testez retete cu arome noi si savurez cafeluta sau ceaiul. De data aceasta, imaginatia culinara mi-a fost incitata de mixul de condimente si ierburi cajun. Auzisem de el, dar de folosit sau gustat niciodata. Cajun este un mix de ierburi si condimente folosit in bucataria creola din sudul SUA. Cajun este si denumirea stilului de gatit din zona respectiva. De data aceasta am incercat deliciosul condiment la prepararea pateului cu ficatei de pui. Pateul l-am servit familiei si prietenilor la masa de Paste.   ,, Bunatati  de Paste "

Ingrediente

  • 500 gr ficatei de pui
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 linguri coniac de calitate
  • 4 linguri smantana
  • 2 lingura unt
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita mix cajun [pudra de : ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom ]
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Ficateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte.
  2. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat.
  3. Se curata ceapa si usturoiul. Se toaca marunt.
  4. Caliti usor in uleiul amestecat cu unt ceapa si usturoiul.
  5. Se adauga ficateii scursi bine de lapte.
  6. Cand ficatul incepe sa se albeasca, se adauga coniacul, foile de dafin, otetul balsamic, condimentul cajun si se amesteca.
  7. Cand lichidul se evapora, trageti tigaia/vasul de pe foc.
  8. Scoateti din amestec foile de dafin. 
  9. Transferati ficateii intr-un vas sau blender.
  10. Lasati sa se raceasca usor.
  11. Sarati. Piperati. Adaugati smantana.
  12. Daca ficatul este sarat la inceputul pregatirii, se intareste. Este mai delicios servit pufos.
  13. Blendati amestecul. Gustati si sarati/condimentati daca este nevoie.
  14. Se da pateul la rece si se serveste alaturat de legumele sau muraturile preferate.
  15. Noi am servit pateul cu ficatei de pui cu paine prajita, alaturat de ceapa verde si ceapa rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu cu ficatei de pui -de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ficatei de pui in sos de smantana

Postat de Dya

Ficatei de pui in sos de smantana

Se rumenesc ficateii uniform, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se prajesc pana ce devin translucide. Se "stinge" cu cei 50 ml vin si se lasa pe foc cam 5 minute, dupa care...

Citeste continuarea

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Postat de mirela0911

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Cum se prepara Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2018, 17:34
Intai sa gust, nu ma mai pronunt pe NV....
la 12.04.2018, 17:39
Mai ramne SE - sa te poti pronunta
la 12.04.2018, 17:39
Tare gustos! Si noi am renuntat la cel din comert. Cel mai bun e facut in casa. Imi place combinatia pe care ai facut-o!
la 12.04.2018, 17:44
Multumesc , Laura !!! Aprecierile sunt reciproce Inca visez sa fac praji a ta cu morcovi si scortisoara )
la 12.04.2018, 17:46
))) Miha, venim si noi (adica eu )))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking