Pateu de ficat

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
31 Oct 2010 | 14327 vizualizari
Pateu de ficat

Este cel mai bun pateu pe care l-am mancat vreodata. Il depaseste cu mult pe cel cumparat si-n plus..stii ce ai pus in el. Alte pateuri de casa incercate de mine aveau o consitenta,..prea..compacta..prea ..."deasa..Consistenta acestuia este exact ca a celui din comert, aerat, de duca-se pe gat:)))) si gustul la fel.. Sub nicio forma cei care-l fabrica pe cel din comert nu pun asa ingrediente bune, atata unt...etc ..si pun atatia conservanti :(.

Ingrediente

  • 500-600 gr ficat pasare
  • 350 gr unt
  • 3 linguri smantana cu grasime ridicata
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (o lingurita)
  • jumatate lingurita rozmarin
  • doua cepe
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri amidon
  • putina apa
  • putin busuioc

Mod de preparare

Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul. (iese moale de tot)

Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit.

Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.

Restul de unt se mixeaza spuma.

Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu  sare si piper.

Se da la rece pentru 2 ore apoi ..pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateu de ficat cu visinata si migdale

Postat de mihaelar63

Pateu de ficat cu visinata si migdale

Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si...

Citeste continuarea

Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot

Postat de merisor67

Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot

Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute. Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2010, 13:05
la 31.10.2010, 13:06
Corina, vrei?
Nu ai idee ce bun este
la 31.10.2010, 13:06
deci io-s prima, clar?
da' cu ce-l mananc?
la 31.10.2010, 13:07
o muratura, o chestie, o maslina.......?
la 31.10.2010, 13:07
nu pui, muratura?. cu paine cu ceai sau cu lapte cu cacao.

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking