Ingrediente
- Aluat:
- 250 g faina
- 60 ml lapte
- 60 ml apa
- 1 lg ulei
- 1 ou
- 5 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- Umplutura:
- 250 g ciuperci
- 1 ceapa mica
- Sare,piper
- Ulei
- +
- 1 galbenus
- 1 lg lapte
Mod de preparare
Umplutura:
Ceapa tocata se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile tocate. Se calesc putin impreuna,apoi se adauga 100-150 ml apa. Se fierb impreuna pana scade apa. Se condimenteaza.
Aluat:
Manual:
Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea.; in mijloc se face o adancitura si se toarna apa si laptele caldut. Se framanta un aluat neted care se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.
La masina de paine:
Se pun ingredientele lichide si sarea,apoi faina si drojdia. Se porneste masina pe programul de framantare + dospire.
Aluatul dospit se imparte in 5 bile. Fiecare bila se intinde intr-un cerc,pe jumatate se pune o lingura din umplutura, apoi se impatureste ca in imaginile de mai jos. Pateurile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se se lasa 20 minute la loc calduros, apoi se ung cu galbenus de ou “desfacut” in lapte. Se coc 25-30 minute, la temperatura medie,pe treapta cea mai inalta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|